Atletisme

Ryan Crouser revalida el títol olímpic de pes i es queda a 7 centímetres del seu rècord mundial (23,30 m)

El colós nord-americà Ryan Crouser ha revalidat el títol olímpic de pes amb un últim intent de 23,30 m, a només 7 centímetres de la seva plusmarca mundial (23,37 m). Crouser ha pres el lideratge des de la primer tanda de llançaments (22,83 m), una marca que ja superava el seu rècord olímpic de Rio (22,52 m) i que ha millorat ostensiblement en la seva última temptativa, quan ja tenia la victòria assegurada. Com a Rio, Joe Kovacs ha estat segon (22,65 m) i el neozelandès Tomas Walsh (22,47 m), tercer. Amb tot el podi per sobre dels 22 metres, Crouser, Kovacs i Walsh han signat la millor final de la història.

Parchment sorprèn Holloway en els 110 m tanques

El jamaicà Hansie Parchment ha trencat els pronòstics en els 110 m tanques i s’ha emportat l’or per davant del gran favorit, el nord-americà Grant Holloway, que no perdia una cursa des de l’agost del 2020 i fins i tot amenaçava amb una nova plusmarca mundial. Parchment ha aprofitat la pèrdua de velocitat del líder de l’any al pas de les dues últimes tanques per segellar victòria amb 13.04, Holloway ha estat segon amb 13.09 i Ronald Levy ha arrodonit l’èxit jamaicà amb la tercera plaça (13.10). El navarrès Asier Martínez, debutant olímpic amb només 21 anys, ha completat uns Jocs estel·lars amb el sisè lloc i un nou registre personal de 13.22.

Pichardo guanya el triple salt

El títol en triple ha estat per al portuguès d’origen cubà Pedro Pablo Pichardo, que ha encarit el concurs des del primer salt (17,61 m) i ha segellat la victòria definitivament amb un tercer intent de 17,98 m. L’han acompanyat en el podi el xinès Yaming Zhu (17,57 m) i el saltador de Burkina Faso Hugues Fabrice Zango (17,47 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)