Natació

Núria Marquès, sisena en les 400 m lliures S9 dels Jocs de Tòquio

La nedadora de Castellví de Rosanes, campiona a Rio, no ha pogut lluitar per les places del podi

Núria Marquès, campiona paralímpica a Rio s’ha hagut de conformar amb el sisè lloc dels 400 m lliures S9 (4:52.94) en la seva estrena als Jocs de Tòquio. La nedadora de Castellví de Rosanes afrontava la final amb el cinquè millor registre de les sèries (4:53.53) i durant pràcticament tota la prova ha ocupat aquesta mateixa plaça, però no ha pogut respondre a la progressió de la xinesa Jialing Xu, que des del carrer 7 l’ha acabat superant en els últims 50 metres (4:51.00). Tot i la seva condició de campiona paralímpica, en les últimes temporades Marquès s’ha centrat més en altres especialitats, com els 200 m estils. A Tòquio, el títol ha estat per a l’australiana Lakeisha Pattersson (4:36.68), que ha arribat a tenir molt marge sobre les seves rivals, però en el tram final només ha pogut assolir l’or per 8 centèsimes de diferència respecte l’hongaresa Zsofia Konkoly (4:36.76). En la primera de les setze finals de la jornada, l’australià William Martin ha establert una nova plusmarca paralímpica de 400 m lliures S9 amb 4:10.25.

Miquel Luque i Toni Ponce

Per part catalana, en la primera sessió de finals, també competiran aquest matí Miquel Luque en els 50 m braça S3 (11.38 h) i Toni Ponce, amb el millor registre en els 200 m lliures S5 (12.52 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)