Atletisme

Yassine Ouhdadi, campió paralímpic de 5.000 m de la classe T13

El fondista tortosí de l’Hospitalet Atletisme s’ha imposat amb autoritat amb un registre de 14:34.13 i obté el primer or per a la delegació catalana a Tòquio

El fondista tortosí de l’Hospitalet Atletisme Yassine Ouhdadi ha guanyat la primera medalla d’or per als esportistes catalans en els Jocs Paralímpics de Tòquio en vèncer en els 5.000 m classe T13 de discapacitats visuals lleus en una cursa marcada per la intensa calor. Yassine, de 27 anys, ha completat una cursa impecable a l’estadi olímpic de la capital nipona i ha aturat el cronòmetre amb una nova plusmarca europea de 14: 34.13, amb més d’un segon d’avantatge respecte de l’australià Jaryd Clyfford (14: 35.52) i de tres de sobre el rus Aleksandr Kostin (14: 37.52), que ha obtingut el bronze. La medalla d’or de Ouhdadi s’afegeix a les tres de plata que han aconseguit els nedadors catalans Miguel Luque, Toni Ponce i Òscar Salguero els quatre primers dies de competició a Tòquio.

“Ha estat increïble. Des del primer moment ho he tingut clar i sabia que no havia de posar-me al davant. La cursa era molt llarga, i la humitat i la calor collaven de valent, i calia guardar energies per al final”, ha comentat de la prova. I ha afegit: “Ho havia parlat amb la família, els amics i l’entrenador [Benito Ojeda] i la tàctica ha funcionat. Sabia que si em quedaven forces de fer una última volta ràpida podria lluitar pel podi.”

La victòria a Tòquio ratifica el salt a l’elit de Yassine des que va conquerir la medalla de plata en els 5.000 metres d’al mundial de Dubai 2019, en els quals amb un temps de 14: 42.12 va registrar un nou rècord continental. En tractar-se d’un medallista mundial, el fondista català només va haver de ratificar la seva classificació amb una mínima B en una competició per guanyar-se el bitllet per a Tòquio, cosa que va aconseguir en el campionat de Catalunya d’atletisme Paralímpic celebrat a Lloret de Mar el mes de març. Aquest mateix any també ha estat medallista de plata en els 5.000 m i bronze en els 1.500 m de l’europeu de Bydgoszcz (Polònia).

Yassine, que va néixer amb cataractes no operables en tots dos ulls, va arribar a Catalunya procedent del Marroc quan tenia només sis anys al costat dels seus pares i els seus vuit germans. La família va obrir una botiga d’alimentació a Tortosa, que encara regenten tres dels seus germans i en la que l’atleta segueix ajudant quan pot, ja que ara s’entrena al CAR de Sant Cugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)