Futbol sala

TOMAS DRAHOVSKY

JUGADOR DE L’INDUSTRIAS

“Per fer sis gols en un partit has de tenir sort”

El golejador colomenc arriba en plena forma al derbi (16 h) després de la seva exhibició a Saragossa

Creu que serà clau per assolir l’objectiu del ‘play-off’ aquesta temporada

L’eslovac (1992), màxim golejador de la lliga 2020/21, va ser un malson per al Barça el curs passat. És un ídol a Santa Coloma i el pilar sobre el qual Javi Rodríguez està construint un equip jove però ambiciós.

Els sis gols a Saragossa són el seu rècord?
Fa dos anys en vaig fer set en un partit a la lliga txeca, però no és normal. Estic en bona forma però per fer sis gols en un partit t’ha d’entrar tot. No és normal. Els vaig buscar però també has de tenir sort. Espero, això sí, mantenir la ratxa.
I ara arriba el Barça. Són una mica la seva bèstia negra...
Aquest partit d’entrada sempre és especial. És un derbi i els jugadors ho notem a la pista. Venim d’un tres de tres la temporada passada i això ens fa creure en la victòria.
Mantenen gairebé el mateix equip, però el Barça arriba amb canvis. Què li sembla l’equip que han fet?
El Barça, com sempre, té els millors jugadors del món. Han canviat cinc o sis jugadors però han arribat Pito i Ortiz, que també són figures mundials. A Velasco també el coneixem tots. Ho va guanyar tot amb l’Inter, té moltíssima experiència i encara serà un equip més fort.
Parlant d’entrenadors, suma més d’una temporada al costat de Javi Rodríguez. Quina relació hi té?
De fet ell és una de les claus per les quals jo estic a Santa Coloma. Hi vaig parlar força abans de signar. Ara veig que em vol ajudar a ser millor jugador i tinc la voluntat d’aprendre al seu costat. No és només un entrenador, és una llegenda d’aquest esport. Per mi és una persona molt important perquè hi tinc molta confiança. Hi parlo sempre que puc.
Està canviant la seva manera de veure el joc i fins i de tot jugar?
Algunes coses sí. Abans sempre jugava d’ala o fins i tot de tancament. Quan vaig arribar Javi ja em va dir que volia que jugués més endavant, fins i tot com a pivot, més a prop de la porteria per fer més gols. Això era nou per mi, però no va ser mala idea. M’hi sento molt còmode i al mateix temps puc jugar d’ala, depenent de cada situació i cada partit.
És un dels ‘veterans’ en un equip molt jove. No li toca aconsellar els jugadors que pugen?
Espero que no em vegin encara com un veterà [riu], potser d’aquí a dos anys... És veritat, però, que tenim un equip joveníssim i som tres o quatre més experimentats que intentem ajudar els companys.
Va ser una gran decepció no jugar el ‘play-off’ l’última temporada. Els obsessiona aquest any quedar entre els vuit primers?
Vam tenir una barreja de mala sort i manca d’experiència en alguns partits que vam perdre o empatar en els últims segons. És una de les coses de les quals hem d’aprendre aquesta temporada, perquè tenim qualitat per acabar entre els vuit primers.
A banda dels equips dels quals sempre es parla, quins altres poden ficar-se en la lluita pels vuit primers?
Si donem per descomptat que Barça, Inter i El Pozo estaran a dalt, després hi ha un altre grapat d’equips boníssims. No em puc imaginar quins seran, però serà una batalla fins al final. En dos jornades ja hem vist que hi ha moltíssima igualtat.
L’afició de Santa Coloma, tothom diu que és especial.
Aquesta temporada tenim la sort que estan al nostre costat en els partits de casa, a diferència de l’any passat. Aquí l’afició és increïble i per això encara tenim més ganes de jugar bé i guanyar partits. Fer-los feliços és un al·licient més per nosaltres.
I finalment tenen pavelló nou.
Uf, sí. La temporada passada vam jugar a casa en tres llocs diferents, que és una cosa que no havia vist mai. Ara ens podem entrenar cada dia al nostre pavelló, que tampoc ho podíem fer.
A Eslovàquia el futbol sala no és un dels esports més coneguts. Com s’hi va aficionar?
Llavors no hi havia equips de base i vaig començar jugant a futbol de davanter fins ben bé els 17 anys abans d’apuntar-me a futbol sala. L’esport va creixent i amb la selecció ja ens vam classificar per primer cop per a l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)