Més esport

La il·lusió mana en la presentació de la temporada dels esports d’hivern 2021/22

La presentació de la temporada dels esports d’hivern 2021/22 que s’ha fet al Museu Colet de Barcelona ha estat marcada per la il·lusió amb que s’afronta. S’ha deixat clar que la prioritat és vetllà per la salud i que s’obriran les pistes, algunes estacions demà mateix, amb totes les garanties. La presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Mònica Bosch, ha manifestat: “Després de que la passada va ser molt complicada, ens agafem aquesta nova temporada amb molta il·lusió i ganes de tornar a les pistes d’esqui i de gel”. Ha explicat que la temporada passada va fer molt de mal i es van perdre un 42 % de llicencies, i que malgrat van fer el 75 % de competicions de neu internacionals i estatals, a nivell autonòmic només van organitzar el 34 % de les programades. De cara a l’actual la intenció es tornat als nivells de la temporada anterior a la pandèmia, la 2019/20, tant en organització de competicions com en la promoció escolar. Mònica Bosch ha destacat que en aquesta temporada hi ha els Jocs Olímpics d’Hivern a Pequín, i que que el 46% dels esportistes de les estructures de les federacions estatals són catalans. També ha nomenat que n’hi ha deu amb possibilitats de classificar-se pels Jocs. La presidenta de la federació catalana ha fet una defensa del projecte olímpic Barcelona-Pirineus 2030, i ha dit que hi han col·laborat des de l’inici i que ho seguiran fent perquè és un punt de sortida per la millora dels Pirineus.

El president de l’Associació Catalana d’Esports de Muntanya, Aureli Bisbe, ha explicat que la pandèmia “va destruir la temporada passada” que les estacions van tenir un 70% menys de visitants. Per aquesta és optimista i ha explicat que les reserves van molt be, que estan preparats per conviure amb la Covid i s’ha fet un manual de bones pràctiques.

Anna Caula, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, ha tancat la presentació i ha manifestat que s’ha de: “tornar a trobar aquesta il·lusió després de la temporada de la Covid que ens ha afectat a tots i ens ha posat a prova”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)