Espanya goleja Xina (18-33) i segella l’accés a la segona fase del mundial

Les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama han contribuït al triomf amb dos i tres gols respectivament

La selecció espanyola ha segellat contra Xina (18-33) la seva segona golejada en el mundial i ja ha certificat el bitllet per a la fase principal. Les catalanes Eli Cesáreo i Kaba Gassama han contribuït al triomf amb dos i tres gols respectivament. El conjunt estatal tancarà aquesta primera fase dilluns contra Àustria (20.30 h), que avui ha perdut contra Argentina (29-31).

L’inici de l’equip de Juan Ignacio Prades ja ha estat tota una declaració d’intencions. Recuperant pilotes i sortint al contraatac s’ha anotat un primer parcial d’1-5 en menys de 5 minuts. La catalana Eli Cesáreo, que ha tornat a figurar en el set titular, ha contribuït en aquesta estrebada i ha pogut anotar el seu primer gol en el campionat. El tècnic xinès ha demanat temps mort, però el conjunt espanyol ha continuat marcant la pauta. Superat el quart d’hora de joc, la granollerina Kaba Gassama ha pres el relleu de Cesáreo en el pivot i també ha aportat dues dianes més des de la segona línia. El parcial a la mitja part ja era prou contundent (7-16).

La segona meitat ha continuat amb el mateix guió i un parcial de 0-4 d’entrada per a les amfitriones. La contundència del resultat ha permès que Prades fes proves en totes les posicions. L’equip espanyol ha passat per una fase de col·lapse ofensiu i ha estat més de 7 minuts sense anotar (15-25 després d’un parcial de 4-0), però la reacció després d’un temps mort ha estat contundent (3-8) per segellar el definitiu 18-33.