Més esport

Camí de la llegenda

Premis. El jurat convocat per la UFEC escull dos dels noms propis del 2021, Saúl Craviotto i Alèxia Putellas, com a millor esportistes catalans

Dos dels grans noms propis d’aquest 2021 seran proclamats oficialment el 18 de gener com a millors esportistes catalans de l’any. Es tracta de la futbolista del Barça Alèxia Putellas, que aquests darrers mesos no para de recollir guardons, i del piragüista lleidatà Saúl Craviotto, plata en els Jocs de Tòquio, primer olímpic català d’arribar a les cinc medalles i que va ser guardonat el 2016. El jurat que ha votat els premis que es lliuraran en la 25a edició de la Festa de l’Esport ha valorat els mèrits de Putellas i Craviotto lleugerament per sobre dels altres candidats: Jordi Xammar i Pau Garcia, en la categoria masculina, i Laia Sanz i Laia Palau en la femenina.

Altres guardons que han estat escollits gairebé per unanimitat són els de Xavi Pascual com a millor entrenador després de guanyar tots els títols possibles amb el Barça d’handbol; Pau Gasol com a esportista llegendari, i el Barça femení de futbol, escollit com a millor equip pel triplet històric que ha aconseguit. En el cas de Gasol, completa el triplet. Va ser esportista amb més projecció el 2000; millor esportista el 2001 i el 2006, i finalment esportista llegendari tot just després de rebre la creu de Sant Jordi.

No només s’ha premiat la gesta en els Jocs de Saül Craviotto. Elena Ruiz, subcampiona de waterpolo amb només 16 anys, ha estat votada com a esportista amb més projecció i Sergi Garrote i Núria Marquès, dos dels triomfadors en els Paralímpics, també seran reconeguts en un acte que es farà a l’Auditori AXA i que es podrà seguir per Esport3.

El jurat ha estat encapçalat per la secretaria general de l’Esport, Anna Caula, i el president de la UFEC, Gerard Esteve, i l’han format no només representants dels mitjans de comunicació catalans sinó també medallistes olímpics, com Gemma Mengual i Natàlia Via Dufresne. La federació catalana de natació serà reconeguda pel seu centenari, igual que deu clubs més.

Al millor esportista
SAÚL CRAVIOTTO
Piragüisme
A la millor esportista
ALÈXIA PUTELLAS
Futbol Esperit esportiu
ÀLEX ROCA
Esport de paralítics cerebrals
Llegendari
PAU GASOL
Bàsquet
Al millor entrenador
XAVI PASCUAL
Handbol
Al millor equip
FC BARCELONA FEM.
Futbol
Projecció femenina
ELENA RUIZ
Waterpolo
Projecció masculina
ÈRIC PASTOR
Rem
Paralímpic femení
NÚRIA MARQUÈS
Natació
Paralímpic masculí
SERGI GARROTE
Ciclisme
Premi centenari
Federació Catalana Natació, Joventut Atlètica Sabadell, Club d’Escacs Badalona, UE Santboiana, Joventut Bisbalenca, La Granada CF, Llavaneres CE, Mataronesa UD, Vilassar Dalt CE, CT Terrassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)