Handbol

El poder nòrdic

El rival del combinat espanyol en les semifinals del mundial a Granollers té algunes de les millors jugadores mundials a les seves files

Espanya haurà de repetir la proesa del 2019 per jugar la final del mundial a Granollers

La selecció espanyola d’handbol fa bé de témer la seva rival, Noruega, en la semifinal d’avui del mundial avui a Granollers (20.30 h, Esport3). L’equip víking és l’actual campió continental i va ser bronze als Jocs de Tòquio. En el seu equip titular disposa, a més, d’un mínim de tres jugadores considerades les millors del món en la seva posició començant per la central Stine Bredal Oftedal, nominada per la IHF com a millor jugadora del món del 2019, tot i que la seva actuació al mundial no va ser suficient per tombar precisament l’equip espanyol que llavors dirigia Carles Viver. Contra tot pronòstic les noruegues van cedir 22-28 contra les espanyoles, que en la final s’estavellarien contra Holanda.

Una altra de les joies de la corona noruega és l’extrem esquerra Camilla Herrem, votada com la millor del món en la seva posició en la dècada 2011-2020 i inclosa en els millors equips de la Champions del 2019, de l’europeu del 2020. Hi ha pocs dubtes que és la millor del planeta en la seva posició, tot i que el 2018 va deixar de jugar en ser mare del seu primer fill. Torna a ser la mateixa de sempre, com demostra el fet que és la màxima golejadora del seu equip al mundial (31, 84% d’efectivitat) tot i que no ha llançat cap penal. La que ho és precisament l’altra gran amenaça ofensiva de les campiones europees, la lateral esquerrana Nora Mork, campiona d’Europa cinc vegades. Va ser la màxima golejadora en els Jocs i l’europeu del 2016 i ha estat repetidament votada com a millor jugadora europea en la seva posició i també en els mundials del 2015 i el 2017. Després de perdre’s el mundial del 2019 ha arribat a Granollers en plena forma, com ja es va veure en els quarts contra Rússia. Noruega jugarà la seva quarta semifinal seguida i la seva setena en les vuit últimes edicions del mundial, fet que corrobora que l’handbol és un dels esports nacionals sobretot en la categoria femenina, com demostra el títol en la Champions del Kristiansand.

Gassama i Cesáreo, doncs, tindran una feinada en l’eix central de la defensa, ja que aquesta serà la clau perquè l’equip dirigit per l’alacantí José Ignacio Prades torni a repetir la proesa del 2019. Més que apel·lar a un esperit tan bèl·lic com el de les “guerreres”, caldrà calma, duresa mental i encert. Noruega no apel·la a cap baix instint ni el necessita. Oftedal ha estat sempre la més llesta de la classe.

La primera semifinal la jugaran França, la campiona olímpica, i Dinamarca (17.30 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)