Més esport

La UFEC fa una crida perquè és faci esport per combatre la pandèmia i demana indemnitzacions pels clubs

  • El president de la UFEC Gerard Esteva UFEC.
  • VÍDEO: Declaracions Gerard Esteva

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’ha posicionat davant les darreres mesures del govern de la Generalitat per combatre la nova onada de la pandèmia de la Covid-19. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha fet una crida a la pràctica esportiva de la població de Catalunya perquè és una bona manera de combatre la pandèmia, i també ha demanat al govern indemnitzacions reals pels clubs i les entitats esportives.

En la seva nota la UFEC explica que tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com la Comissió europea veuen l’esport com una eines eficaç per combatre la pandèmia i els problemes de salut mental que ha provocat. L’OMS ha manifestat que les persones que practiquen esport no només suposen un estalvi a la sanitat pública, sinó perquè estan més sanes i millor preparades per fer front a la Covid-19. La pandèmia porta nivells alts d’angoixa, ansietat i estres, tant a les persones adultes com als joves. La Comissió Europea ha destacat l’esport com una de les eines més adients per fer front també als problemes mentals derivats de la la Covid-19.

Gerard Esteva ha manifestat al respecte: “Des d’una perspectiva de salut mental, però també des d’una perspectiva de reforçar el sistema immunològic de la gent per tal de combatre amb molta mes eficiència i eficàcia aquest coronavirus.”

La UFEC manifesta que l’esport ha demostrat ser un servei essencial durant la pandèmia, i diu que les últimes mesures del Govern, que inclouen limitacions d’aforament en instal·lacions esportives, estigmatitzen un sector que ha fet bé la feina. Els clubs i gimnasos han sabut oferir espais segurs per a la pràctica esportiva. És per això que el president de la UFEC manifesta: “Fem una crida al govern a acompanyar aquestes mesures de restricció de unes indemnitzacions que siguin reals i que acabin arribant a les entitats, els clubs i les entitats sense anim de lucre del país.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)