Esquí

Castellet, l’única amb plaça

Pequín 2022. La sabadellenca, bronze en la copa del món de l’hivern passat i que serà en els Jocs per cinquè cop, lidera la participació catalana pendent de la llista definitiva el mes que ve

17-21 de gener. És el període en què s’anunciaran les convocatòries per als Jocs. Més enllà de l’esquí alpí, de moment, Queralt Castellet n’és la gran esperança, pel seu bronze en la general de la darrera copa del món de surf de neu i perquè ha començat la d’aquest any amb dos podis en les dues cites que s’han disputat: bronze a Copper Mountain i plata a Dew Tour. La sabadellenca, que no es perd cap cita olímpica des del 2006, ja té assegurada la presència a Pequín, on espera mantenir la progressió que li ha permès millorar el resultat dels anteriors Jocs. A Pyeongchang, va ser setena en mig tub.

En la modalitat de dansa en patinatge sobre gel, el barceloní Adrià Díaz i l’anglesa nacionalitzada espanyola Olivia Smart van per davant de Sara Hurtado i Kirill Jalyavin per 8,37 punts, quan falta una única prova puntuable, el campionat d’Europa a Tallin del 10 al 16 de gener. Ander Mirambell també té a tocar la participació en els Jocs –seria la quarta de l’egarenc– a manca de dues curses de tobogan. Nil Llop pot ser el primer patinador de l’Estat a competir en la velocitat en els Jocs. El patinador del CP Cobra El Prat va ser desqualificat a Calgary (Canadà) en els 500 m i es va quedar sense opcions, però és el primer reserva d’aquesta distància i el segon en els 1.000. Si alguna federació descarta un dels patinadors d’aquestes modalitats –n’hi ha cinc i cada país té un màxim de tres en cadascuna i nou en total–, pot accedir al seu debut olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)