Futbol sala

El Barça apel·la al caràcter contra el Viña Albali (2-4) i s’assegura el primer lloc en el primer gir

El Barça ha guanyat un partit costerut a la pista del Viña Albali Valdepeñas (2-4), el segon classificat, i s’assegura el primer lloc al final de la primera volta quan encara falta una jornada. L’equip de Jesús Velasco, amb Dídac bàsic sota els pals, ha sabut serrar les dents quan perdia per 2-1 a la mitja part i ha exhibit caràcter. Els gols els han fet Pito (2), cada vegada més letal, i Lozano (2), que travessa un moment de joc molt dolç i ha sortit aplaudit. Ha plegat abans d’hora per un cop. El Barça tanca una primera volta fabulosa amb 37 punts de 42 possibles. La lliga s’atura fins al 12 de febrer per la disputa de l’europeu i de la copa Amèrica.

La pressió alta molt ben organitzada del Barça ha ennuegat el Viña Albali en els primers deu minuts. Pito, el millor blaugrana en el primer temps, ha afusellat Edu a la mitja volta aprofitant una passada molt ben filtrada per Marcenio (0-1 en el 5’). Els locals, però, han reaccionat amb empenta i han marxat al descans amb avantatge amb dos gols de Chino (11’ i 13’), el primer de penal i el segon amb un xut exterior. El Barça ha quedat estabornit durant uns minuts, però ha tornat a generar ocasions en el tram final. Edu s’ha fet gegantí sota els pals.

Pito, en el minut 32, ha empatat amb un xut des de fora de l’àrea desviat pel jugador local Catela. Lozano ha avançat de nou els blaugrana (2-3) en un minut i mig màgic dels de Jesús Velasco, que han capgirat amb dues fuetades un partit que tenien ben coll amunt davant d’un rival certament incòmode. Lozano, en una acció de fúria, ha deixat el partit sentenciat (2-4 en el 36’). L’atac de cinc local ha estat estèril.