Tennis

Espectacular remuntada i 21è títol de Grand Slam de Rafael Nadal

El manacorí ha guanyat la final de l’Obert d’Austràlia contra Daniïl Medvédev per 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4 i 7-5 en més de cinc hores

Rafael Nadal s’ha convertit en el jugador que més Grand Slams ha guanyat en la història ja que amb el seu triomf en l’Obert d’Australià ha arribat als 21 i ha desfet l’empat que tenia amb Roger Federer i Novak Djokovic. El manacorí, sisè favorit, ho ha aconseguit d’una manera espectacular ja que ha protagonitzat una increïble remuntada contra el rus Daniïl Medvédev –segon cap de sèrie–, ja que havia perdut els dos primers sets. Rafael Nadal s’ha imposat per 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4 i 7-5 en 5h24. Aquest és el segon títol de l’Obert d’Austràlia per Rafael Nadal després del que va guanyar l’any 2009.

El rus ha dominat com ha volgut el primer set i des de l’inici ha pressionat amb la seva restada el servei de Rafael Nadal. Ha aconseguit dos breaks i ha guanyat els darrers cinc jocs de manera consecutiva per imposar-se per 2-6. El manacorí ha reaccionat en el segona màniga i amb un primer trencament de servei s’ha situat amb un 4-1. Daniïl Medvédev l’hi ha tornat el trencament i Rafael Nadal ha fet un nou break ràpidament per situar-se amb 5-3 i servint per guanyar el set. Ha disposat d’un pilota per aconseguir-ho i anivellar el partit, però el rus l’hi ha trencat el servei en la cinquena oportunitat. La lluita del segon i el sisè caps de sèrie s’ha mantingut intensa i s’ha arribat al tie-break on el manacorí s’ha avançat amb un 5-3, però el rus ha tret tot el seu recital de cops, ha guanyat quatre punts seguits i s’ha emportat el segon set per 6-7 (5).

En aquest segon set una espectadora ha saltat a la pista i ha intentat mostrat una pancarta en suports als refugiats detinguts a Austràlia. Ràpidament ha estat detinguda i l’han fet sortir de la pista.

Rafael Nadal ha fet una demostració de la seva mentalitat guanyadora en la tercera màniga. En el sisè joc ha remuntat tres pilotes de trencament amb un 2-3 en contra i després ha trencat el servei de Daniïl Medvédev en el novè joc i ha guanyar el set per 6-4. El manacorí ha continuat amb el seu joc brillant en el quart set, s’ha imposat al rus i amb un altre 6-4 ha anivellat la final i ha forçat el cinquè set.

En la màniga definitiva Rafael Nadal s’ha avançat amb un break en el cinquè joc, però Daniïl Medvédev ha continuat lluitant i pressionant al manacorí amb les seves restades. l’hi ha tornat el trencament de servei en el desè joc, però el manacorí estava llençat i ha guanyat els dos darrers jocs i amb el 7-5 s’ha emportat el triomf i el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)