Esquí

La nevada no atura Marco Odermatt en el gegant

Esquí Alpí. El suís supera per només 19 centèsimes Kranjec, que sorprèn els favorits en la segona màniga. L’andorrà Verdú acaba en la novena plaça

La nevada que va caure durant la disputa del gegant i la mala visibilitat no van aturar Marco Odermatt, que va guanyar la seva primera medalla d’or olímpica a Pequín. El suís, lider de la copa del món, es va imposar amb 2:09.35 després de ser el millor en la primera màniga i el segon en la segona. Va superar per només 19 centèsimes el sorprenent eslovè Zan Kranjec, que va remuntar des del vuitè lloc de la primera baixada gràcies a un gran temps en la segona que li va donar la medalla de plata (2:09.54). Va completar el podi el francès Mathieu Faivre (2:10.69), que també va ser tercer en la primera màniga, però en la segona va tenir problemes; malgrat ser tretzè, es va emportar el bronze. L’andorrà Joan Verdú va finalitzar en una magnifica novena posició (2:11.28) gràcies a la seva segona baixada, en què va aconseguir el tercer millor temps de tots els participants. Tres dels sets primers en la primera màniga van caure en la segona i es van quedar sense lluitar pel podi. La nevada que va caure va obligar a suspendre l’entrenament de la prova de descens femení.

En el biatló, la noruega Marte Olsbu Roeiseland va guanyar la tercera medalla d’or en ser la millor en els 10 km persecució.Va superar per més d’un minut i mig la sueca Elvira Oeberg, que porta dues medalles de plata. Anteriorment, la noruega ja havia guanyat els 7,5 km esprint, el relleu mixt 4x6 km i havia estat tercera en els 15 km individuals. Encara ha de disputar els 12,5 km de sortida en massa.

La nord-americana Erin Jackson va guanyar els 500 m de patinatge de velocitat amb 8 centèsimes de marge sobre la japonesa Miho Takagi. Erin Jackson no s’havia classificat per als Jocs perquè va patir una relliscada en el campionat dels Estats Units, però la seva companya Brittany Bowe, classificada en altres distàncies, li va cedir el lloc.

EL TERCER OR

La noruega Marte Olsbu Roeiseland ja porta tres títols a Pequín i li queda una prova