Vela

Palamós recupera l’Optimist Trophy

El Palamós Optimist Trophy-16 Nations Cup torna al calendari després d’un any d’absència per la pandèmia i la 32a edició de la regata infantil amb més participació a nivell estatal i la segona a nivell mundial compta amb 550 embarcacions. És el límit establert pel Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, el club organitzador.

La prova, que s’ha presentat al Museu de la Pesca amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el vicepresident del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, Miquel Aviñó; la delegada a Girona de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, Anna Julià i del vice-president de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern; es farà fins diumenge.

“Després d’un any d’absència, torna el Palamós Optimist Trophy al més alt nivell amb una amplia participació tant al mar com a terra on s’han preparat diferents esdeveniments pels acompanyants amb visites guiades gratuïtes per la nostra vila, història i museus”diu Avinyó. Per l’alcalde de Palamós, “és un orgull i un honor tenir una competició d’aquest nivell i no deixa de sorprendre com cada any arriba gent de tot el món per competir a les nostres. Per Palamós és molt important tenir a tota aquest gent aquí i més el mes de febrer”. “Palamós no afluixa, és molt pro-actiu amb l’esport de la vela. A més aquesta iniciativa de unir esport, sostenibilitat, turisme i cultura, és molt important” destaca Julià. “El Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós és un club petit però molt gran en organització de regates com aquesta, hi això ho fan les persones. Es per això que les institucions han de recolzar competicions com aquesta” hi afegeix Isern. La Lake Garda Meeting Optimist Class, amb un miler, és la cita que supera la competició palamosina, perquè no hi competeixen tots alhora.

Hugo Rodríguez, campió del Meeting Ciudad de Vigo i segon al Trofeo Optimist Torrevieja; la valenciana Blanca Ferrando, campiona d’Espanya 2021 i subcampiona femenina a Torrevieja i l’hongarès Benedek Heder, el belga Vic Rosell, el nord-americà Davide Bazzoni i el suec Malcom Dalgberg són els noms destacats de la prova. El darrer vencedor, el 2020 a les portes del primer confinament, va ser l’alemany Carl Krause. Al palmarès de la cita hi ha el medallista olímpic a Tòquio 2020, Joan Cardona (2012). El letó Martin Atilla, els anys 2018 i 2019, és l’únic amb dos títols.

Es preveuen tres regates diàries cada dia en cadascun dels cinc grups, és a dir, 15 sortides diàries de 110 vaixells. És el cinquè any en què la competició es reparteix en quatre dies. Divendres es presenta el vídeo Sailing and Water Sports in Costa Brava del Patronat de Turisme Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)