Esquí

Carola Vila, 48a en els 30 km que tanquen els Jocs d'Hivern

Us mostrem tots els resultats de l'expedició andorrana a Beijing 2022

Punt i final als Jocs Olímpics amb l’última prova amb representació andorrana. Han estat els 30 km patinadors en els quals ha participat Carola Vila. L’andorrana ha estat 48a en una jornada èpica de totes les corredores, amb unes condicions realment extremes amb el fred i el fort vent. 

Carola Vila ha lluitat durant tota la cursa, a una distància molt llarga que no havia fet mai i amb unes condicions molt dures de vent i fred. Així les coses, la fondista ha estat 48a amb un temps de 1h.39.18,1, a 14.24,1 de la campiona olímpica, la noruega Therese Johaug (1h.24.54,0).

Després de la prova, la mateixa Vila ha explicat: “Ha sigut la meva primera 30km amb unes condicions bastants dures. La veritat és que de fred encara s’ha aguantat prou bé, però hi havia unes ràfegues molt fortes. Els primers 20km hem pogut fer un grupet amb una italiana i una francesa i bastant bé. Després sí que m’he quedat sola i ha sigut una cursa contra mi mateixa, però estic molt contenta d’haver-la acabat i d’haver format part d’aquest dia que crec que recordaré durant bastant temps. Ara, amb ganes de tornar cap a casa i preparar el que queda de temporada. En general en els Jocs, de posició no estic massa contenta. Potser m’esperava alguna carrera estar una mica més endavant. Però, en trec una experiència molt bones, trec coses positives i ens quedem amb això”.

Per la seva banda, el director de fons i entrenador de Vila, Joan Erola, ha dit: “Avui era la primera vegada que la Carola feia una 30km patinador i avui no s’han donat les millors condicions, la veritat. Potser des que estic com a entrenador ha sigut el dia més dur de meteorologia que m’he trobat. Molt més dur que ahir amb els homes. Crec que la Carola s’ha comportat com una campiona, estic molt orgullós d’ella perquè les condicions eren molt complicades i ha sabut aguantar tota la cursa. El resultat és, com a posició, molt semblant a les altres que ha fet. Avui realment ha fet una cursa d’aquestes èpiques, amb el temps que feia, el vent que feia i el fred... realment podem estar contents”.

A continuació, us deixem tots els resultats de l'expedició andorrana a Beijing 2022: 

ESQUÍ DE FONS:
Dissabte 5: 7,5km C + 7,5 F, skiathlon, Carola Vila (47a)
Diumenge 6: 15km C + 15km F, Irineu Esteve (20è)
Dijous 10: 10km C, Carola Vila (47a)
Divendres 11: 15km C, Irineu Esteve (24è)
Dissabte 19: 50km F, Irineu Esteve (25è)
Diumenge 20: 30km F, Carola Vila (48a)

BOARDERCROSS:
Dimecres 9: Qualificacions i Finals SBX, Maeva Estevez (DNF)

ESQUÍ ALPÍ:
Dimarts 8: Supergegant, Joan Verdú (22è)
Divendres 11: Supergegant, Cande Moreno (30a)
Dissabte 12: Primer entrenament descens, Cande Moreno (35a)
Diumenge 13: Segon entrenament descens, Cande Moreno (cancel·lat)
Diumenge 13: Gegant, Joan Verdú (9è)
Dilluns 14: Tercer entrenament descens, Cande Moreno (34a)
Dimarts 15: Descens, Cande Moreno (DNF)
Dimecres 16: Entrenament combinada, Cande Moreno (DNF)
Dijous 17: Combinada, Cande Moreno (12a)

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)