Més esport

L’esport català incrementa la seva visibilitat amb la plataforma Esport Plus TV

Està impulsada per la UFEC i ja retransmet 450 esdeveniments esportius cada cap de setmana

L’esport català ha incrementat la seva visibilitat amb una plataforma Esport Plus TV, impulsada per la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), que actualment retransmet en directe 450 esdeveniments esportius cada cap de setmana de les seves categories amateur i base. La plataforma, que ja compta amb més de 10.000 subscriptors, va començar a emetre el setembre del 2021 i funciona gràcies a la intel·ligència artificial, que permet transmetre amb una gran qualitat i de forma automatitzada partits de desenes d’esports diferents.

“El nostre món és el món, no només es tracta ser els millors del món, sinó que els millors del món vinguin a la nostra casa. Això es pot assolir mitjançant competicions internacionals o amb plataformes com aquesta. Si poses en valor tot el teu esport et converteixes en una referència” explica Gerard Esteva, president de la UFEC, que diu que una de les claus del projecte és donar el producte que vol l’usuari: “No donem un partit amb moltes visualitzacions, sinó molts partits que sumats donen un total de moltes visualitzacions”. Actualment ja hi ha 31 federacions esportives i pràcticament un centenar de clubs formant part d’Esport Plus TV, que té subscriptors en 55 països diferents. Hi ha 56 càmeres i se n’han adquirit 44 més que estan pendents d’instal·lar-se a causa de la falta d’infraestructures en algunes instal·lacions. L’objectiu en un període d’entre quatre i cinc anys és tenir 1.000 càmeres instal·lades. “Logísticament és complex perquè les instal·lacions esportives de vegades no són del club, sinó de l’ajuntament o de la diputació, i no hi ha Internet. Una de les coses que més ens ha sorprès és la falta de fibra òptica i de cobertura a les instal·lacions esportives del país” afirma Gerard Esteva i afegeix “És per això que el projecte també està digitalitzant l’esport català”.

El projecte és sense ànim de lucre i vol ser un instrument de finançament per a les federacions esportives i els clubs catalans. Els ingressos arriben per dues vies: mitjançant patrocinadors i quotes de subscripció. La particularitat és que cada subscriptor ha de vincular-se a un club quan es dona d’alta i la UFEC cedeix el 15% d’aquest ingrés al club elegit per l’usuari.

Actualment s’estan emetent 450 esdeveniments esportius en directe cada setmana, el que va portar l’últim cap de setmana de febrer a tenir puntes de 250.000 espectadors connectats, però la projecció per al final d’aquesta mateixa temporada és assolir les 1.000 retransmissions setmanals.

Altres comunitats autònomes ja s’han interessat a replicar el projecte. De fet, l’ENSO (Associació Esportiva Europea No Governamental) ha demanat a la UFEC que acudeixi a la seva següent assemblea per explicar Esport Plus TV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)