Atletisme

La Cursa d’El Corte Inglés, nou circuit i l’esperit de sempre

Atletisme. Després d’un parèntesi de dos anys, la clàssica prova barcelonina torna el 24 d’abril amb un nou recorregut, però amb els trets característics habituals: gratuïta, solidària i popular

Pocs dies abans de la data prevista de presentació de la Cursa d’El Corte Inglés del 2020 començava el confinament per una pandèmia que ha sacsejat la societat mundial de dalt a baix. Després de dos anys de parèntesi, “la cursa de les curses” tornarà al calendari el pròxim 24 d’abril amb un recorregut totalment renovat, però amb l’esperit i els trets característics de sempre. És a dir, una prova gratuïta, solidària i amb caràcter eminentment popular.

Així ho va explicar en l’acte de presentació Eva Franqués, responsable de comunicació i relacions institucionals d’El Corte Inglés. “Hem tornat per ser encara millors. L’endemà de Sant Jordi es podrà córrer per un circuit únic, que passarà per alguns dels llocs més atractius de Barcelona, i molt ràpid perquè gairebé tot és de baixada”, sosté Franqués. La sortida serà des de davant d’El Corte Inglés Diagonal (9 h) i des d’allí enfilarà fins al centre comercial de la plaça Catalunya. Deu quilòmetres homologats per la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) amb perfil descendent que transitarà per Diagonal fins al passeig de Gràcia, el carrer Aragó en l’encreuament amb Viladomat (5 km), Gran Via, carrer Marina, i Ausiàs March fins a arribar a la ronda Sant Pere, just al davant d’El Corte Inglés de plaça Catalunya.

Inscripcions obertes

Tot i que encara no se n’havia fet la presentació, l’obertura d’inscripcions va ser l’1 de març i ahir ja se n’havien fet 3.500. Totes les inscripcions seran en línia i es poden formalitzar fins al 17 d’abril. “No ens atrevim a fer previsions de participació. Hem buscat el millor circuit possible i que els participants tinguin els millor serveis possibles, però segur que som la cursa més multitudinària de Barcelona”, sentencia la responsable de comunicació. En l’edició del 2019 van participar fins a 46.382 corredors, amb victòria per a Mourad el Bannouri (32:15) i Míriam Ortiz (38:20) en un recorregut de 10.639 metres. La cursa començava i acabava a la plaça Catalunya, amb el seu pas característic per l’Estadi Olímpic Lluís Companys. A l’acte de presentació també hi va assistir Carles Baronet, que s’estrenava com a vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme després de les eleccions que dissabte va guanyar Mercè Rosich. Baronet va destacar l’oportunitat de debutar en el càrrec amb la que va qualificar com “la cursa de les curses” i va felicitar l’ideòleg del nou recorregut.

La causa solidària d’aquesta 42a edició és Aura Fundació, dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. La fundació va estar representada per la seva presidenta, Glòria Canals. Més enllà de la Cursa d’El Corte Inglés, la gerent de l’Institut Barcelona Esports (IBE) Susanna Closa va destacar l’activitat atlètica de la primavera que ve a la ciutat, on també es disputarà la mitja marató (3 d’abril) i la marató (8 de maig).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)