Atletisme

Bernat Canet, a les semifinals de 60 m en el mundial de Belgrad

El velocista del Cornellà Atlètic ha estat tercer de la primera sèrie, amb el segon millor registre de sempre (6.63). La vilafranquina Xènia Benach és desqualificada per sortida nul·la en els 60 m tanques

Cara i creu en la segona jornada matinal del mundial de Belgrad pel que fa a la delegació catalana. L’alegria ha estat per al velocista del Cornellà Atlètic Bernat Canet, que s’ha guanyat el bitllet per a les semifinals de 60 m de manera directa, mentre que la desgràcia li ha tocat viure a la vilafranquina Xènia Benach (València CA), eliminada en les 60 m tanques per una sortida nul·la.

Canet ha estat tercer en la primera sèrie, amb el seu segon millor registre de sempre (6.63 per 6.61). El recordista català només ha cedit davant el nord-americà Christian Coleman (6.51), que tornava a un gran escenari després de la seva sanció, i l’alemany Aleksandar Askovic (6.61). El deixeble d’Álex Mancheño ha deixat enrere l’eslovac Ján Volko, campió europeu a Glasgow 2019. “Sabíem que era possible i s’ha lluitat fins a l’últim moment. Hi havia un extra de pressió, però he intentat enfocar-ho com si fos el campionat d’Espanya. Jo vaig a la meva i em centro en els aspectes claus. Estic molt il·lusionat amb aquest mundial i ho estic gaudint al màxim. Accedir a la final és molt difícil, però també ho era arribar a aquest campionat i aquí estem. Ho donarem tot. Em deixaré la pell a la pista”, ha comentat Canet, que aquesta tarda (18.40 h per TdP) lluitarà per un lloc entre els millors. La final de 60 m tancarà avui mateix la sessió a les 21.20 h.

Al seu torn, Xènia Benach s’ha escapat al tret de sortida de la tercera sèrie de 60 m tanques. La desqualificació ha estat clara. La recordista catalana (8.06) ha reaccionat en 0.036 i el reglament considera sortida nul·la qualsevol reacció inferior a les 0.100 mil·lèsimes. Benach no ha tingut opció a cap protesta, s’ha assegut desfeta sobre el tartan i no ha pogut reprimir les llàgrimes quan se l’ha convidat a abandonar la pista. “Pensava que havia clavat la sortida, però quan he vist el vídeo ha quedat clar que no. Suposo que deuen haver estat els nervis, no sé. L’hivern havia estat bo, però acabar la temporada així fa mal”, ha comentat, desconsolada. Les sèries dels 60 m tanques ja havien tingut un cop d’efecte en la segona eliminatòria quan la líder de l’any, la jamaicana Danielle Williams (7.75) ha ensopegat en la tercer obstacle, ha perdut el ritme i ha arribat sisena (8.23), sense possibilitats de continuar en competició. Les semifinals eren clarament a l’abast de la vilafranquina perquè l’últim temps de repesca ha quedat fixat en 8.17, un registre que aquest curs ja havia rebaixat sis vegades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)