Tennis

La número 1 mundial, Ashleigh Barty, anuncia la seva retirada als 25 anys

Diu que està esgotada física i mentalment

L’australiana Ashleigh Barty, actual número 1 del rànquing mundial, ha anunciat la reva retirada del tennis professional als 25 anys. Ha explicat que ho fa perquè està esgotada tant física com mentalment. “Avui és un dia difícil i ple d’emocions perquè anuncio que em retiro del tennis” ha dit Barty en el missatge que acompanya un vídeo que ha penjat al seu compte d’Instagram on hi ha una entrevista amb l’extennista australiana Casey Dellacqua. En ella també agraeix el suport que ha tingut al llarg de la seva carrera esportiva i destaca les sensacions d’orgull i plenitud que li deixa aquest esport.

“Ja no tinc l’impuls físic, les ganes emocionals ni tot el que es necessita per desafiar-te a tu mateix al més alt nivell. Estic esgotada” ha precisat l’australiana, i ha afegit “No hi ha un camí correcte ni un d’incorrecte, és el meu camí”.

Ashleigh Barty ha guanyat tres títols de Grand Sla, Roland Garros al 2019, Wimbledon al 2021 i l’Obert d’Austràlia al 2022. Precisament la final d’aquest torneig jugat a principis d’any va ser l’últim partit que va disputar com a professional. Es va convertir en la primera tennista local a guanyar el torneig en 44 anys. En la seva carrera ha guanyat 15 títols individuals i 12 de dobles. Va guanyar la medalla de bronze en els dobles mixtes dels Jocs Olímpics de Tòquio. Ha sigut la número 1 del món durant 121 setmanes, les darreres 114 de manera consecutiva, que és la quarta ratxa més llarga de la història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)