El Granollers passa a les semifinals de copa després de superar el Bidasoa a la pròrroga (36-37)

El Fraikin BM Granollers ha accedit a les semifinals de la copa d’Antquera després de superar el Bidasoa Irun (36-37) a la pròrroga en un duel d’aspirants que no ha decebut les expectatives. L’equip vallesà ha marcat el ritme de joc durant bona part del partit, però una defensa 5-1 en el tram final se li ha entravessat i no ha pogut evitar la remuntada basca. Antonio García, que ha forçat la pròrroga, ha estat escollit el MVP del partit. El rival de semifinals sortirà del vencedor del derbi andalús entre l’Antequera i el Puente Genil (17.15 h).

El conjunt basc ha colpejat primer (3-0). Però ha estat un miratge. L’equip vallesà ha ajustat la defensa i a còpia de contraatacs, amb tres gols d’Antonio García, ha replicat amb un contundent parcial d’1-6 (4-6) que ha propiciat el primer temps mort de Jacobo Cuétara als 9 minuts. A partir d’aquí, s’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops amb un joc molt intents per totes dues bandes. El conjunt d’Antonio Rama, més còmode i regular sobre la pista, era qui marcava el ritme i ha pogut arribar a l’equador amb 3 gols de renda (14-17). Les canonades de Chema Márquez (4) i les accions d’Esteban Salinas (4) en el pivot han liderat l’impuls vallesà abans del descans.

Després de la represa, el reguitzell d’exclusions per totes dues bandes ha provocat que el ritme de joc decaigués. Amb tot, el BM Granollers mantenia la iniciativa amb avantatges que oscil·laven entre els dos i els quatre gols. La defensa 5-1 del Bidasoa ha destarotat el joc d’atac vallesà i ha impulsat la remuntada del conjunt basc que ha restablert l’equilibri (29-29). Rama s’ha vist forçat a demanar temps mort per canviar la dinàmica. La igualtat ha tornat al terreny de joc. Amb 33-32 Antonio Garcia ha enviat un penal al travesser, però en la jugada posterior s’ha redimit perquè ha marcat el gol de l’empat a 7 segons del final i ha forçat la pròrroga.

En el temps addicional s’ha mantingut l’equilibri de forces. En tot cas, en la segona part de la pròrroga dos gols de Sergi Franco, les aturades de Rangel Luan i una recuperació de pilota de Joan Amigó han estat claus perquè el triomf anés a mans del Granollers.