Gimnàstica

Oksana Chusovitina guanya la copa del món de salt amb 46 anys

La vuit vegades olímpica Oksana Chusovitina continua sumant triomfs als 46 anys i aquest dissabte es va proclamar campiona de la copa del Món de gimnàstica en la modalitat de salt, en imposar-se a la final disputada a Bakú. Chuso va guanyar a la capital azerbaidjanesa amb 13,266 punts, els mateixos que l’hongaresa Csenge Bacskay, a la qual van perjudicar els criteris de desempat. L’eslovena Teja Belek va acabar tercera amb 12,933. De les quatre sèries que composen la copa, l’eterna gimnasta uzbeka ha guanyat les de Doha i Bakú i va ser segona a la del Caire.

Chusovitina va anunciar la seva retirada de la competició després dels Jocs de Tòquio, com havia fet després de Londres 2012 i Rio 2016, i de nou se’n va penedir. Va tornar a la competició a les sèries d’aquesta copa del Món. A més de ser la gimnasta olímpica de més edat, té en poder seu el rècord d’haver competit sota quatre banderes.

Nascuda el 1975 a Bujará, va competir per a la Unió Soviètica fins a la seva desaparició. Als Jocs de Barcelona va participar amb l’equip unificat i va guanyar la medalla d’or per equips. Com uzbeka va competir a Atlanta 1996, Sydney 2000 i Atenes 2004, com a alemanya a Pequín 2008 i Londres 2012. A Rio 2016 i a Tòquio 2020, va competir de nou amb l’Uzbequistan.

El seu desig és guanyar una medalla per a l’Uzbekistan abans de l’adéu definitiu i creu que l’escenari ideal seran els Jocs Asiàtics del proper setembre a la Xina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)