Atletisme

Andreu Simon (Barça) guanya el títol estatal de ‘trail’ a Zahara de la Sierra

L’atleta català Andreu Simon (FC Barcelona) i la castellonenca Julia Font han guanyat aquest diumenge a Zahara de la Sierra (Cadis) la vuitena edició del campionat d’Espanya de Trail Running, sobre un recorregut de 40,8 quilòmetres. A la competició masculina, Simón, que va guanyar l’edició del 2020 a El Paso (La Palma), s’ha tornat a imposar amb un temps de 3 hores, 35 segons i 22 segons. En segona posició, ha entrat l’atleta madrileny Marcos Ramos (Zenit Atleet) i tercer ha estat el cantàbric Borja Fernández (KM Vertical Torrelavega).

Andreu, l’únic dels participants que ja coneixia què és aconseguir aquest prestigiós títol, va declarar a la RFEA després de finalitzar la prova que “no esperava” guanyar perquè arribava “molt verd” i amb pocs quilòmetres de preparació, mostrant-se feliç pel seu triomf en un circuit que va qualificar de “trencacames”.

En dones, absent la campiona del 2021, Anna Comet, la victòria va correspondre a Font amb un temps de 4 hores, 17 minuts i 55 segons, en una competició en què han participat un total de 79 atletes, 61 homes i 18 dones. La segona plaça va ser per a Virginia Pérez (Bilbao Atletisme) i la tercera per a Moana Lilly Kehres (CA Milla Chicharerra).