El Barceloneta segella la 22a lliga per la via ràpida

Waterpolo. L’equip mariner marca diferències i el ritme de joc des de l’inici (2-5) i controla la reacció del CN Barcelona en el tercer quart

CN Barcelona 8 Atl. Barceloneta 12

CN BARCELONA:Lloret; López, Van den Burg, Valls (1), García (1), Duric, Delgado (3), Gomà (1), Tahull, Estrany (1), Mallarach (1), Ramon i Aguilar.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera (2), Granados (5), Munárriz, De Toro (1), Larumbe (2), Pavillard, Fernández, Asensio, Perrone (2), Biel, Bustos i Aguirre.PARCIALS:2-5, 2-3, 4-2 i 0-2.ÀRBITRES:Ortega i Cabanas.

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta va sentenciar la 22a lliga del seu palmarès, la dissetena de consecutiva, per la via ràpida. L’equip mariner va imposar el seu pla de partit des del primer quart (2-5), i a partir d’aquí va saber gestionar la renda fins al final. El CN Barcelona tenia la consigna clara, havia de portar el partit a pocs gols, però no va poder aturar la piconadora de l’Atlètic Barceloneta, que a tocar de la final a vuit de la Champions, arriba al tram final de curs pletòric de forma.

La posada en escena ja va ser tota una declaració d’intencions. Un gol de Martín Famera al cap de 33 segons, en la primera superioritat, i un de Marc Larumbe en una transició ja donaven la iniciativa a l’Atlètic Barceloneta. El conjunt cenebista va reaccionar amb una fuetada marca de la casa de Blai Mallarach, també amb superioritat. El conjunt amfitrió forçava les exclusions amb pilotes als boies, però l’efectivitat era per als visitants. L’intercanvi de cops afavoria els interessos mariners, que no perdonaven en el balanç ofensiu. El segon gol d’Álvaro Granados, de penal i a dos segons del final, tancava el primer quart amb un parcial de 2-5. El guió es va mantenir en el segon quart. El conjunt d’Elvis Fatovic va perdre un pèl d’encert, però es mantenia molt sòlid en defensa. Una diana de Felipe Perrone i dues més de Granados –ja en duia 4 al descans– van signar el 2-3 (4-8) de parcial, amb gols de Pol Gomà i Marc Valls pels locals.

L’Atlètic Barceloneta se sentia còmode, gestionant rendes d’entre 3 i 4 gols, però l’aparició d’Adrià Delgado, amb tres dianes consecutives, van donar aire al CN Barcelona, que arribava a l’últim quart amb un resultat més ajustat (8-10). En aquest sentit, també va ser determinant Mario Lloret, que va aturar un penal a Álvaro Granados a només 5 segons per al desenllaç del tercer quart i quan l’egarenc ja albirava la mitja dotzena de gols. En el tram final, l’equip mariner ja no va fer cap més concessió. Dani López Pinedo, en la seva última lliga, va mantenir la porteria a zero i amb un parcial de 0-2, amb gols de Miguel de Toro i Felipe Perrone, va sentenciar el segon partit de la sèrie final i el 22è títol de lliga.

És el meu últim any, això s’acaba, però ens queda la cirereta de la Champions
Dani López Pinedo
capità de l’atlètic barceloneta
Els cinc gols que hem encaixat en el primer quart han estat claus, però hem tret l’orgull