Tennis

Ensurt per excés de velocitat

Tennis. Barcelona Open Banc Sabadell. Alcaraz s’accelera en el debut contra Kwon, perd el segon set encaixant sis jocs seguits, però reprèn el rumb en el tercer per citar-se amb Munar

Carlos Alcaraz (5) va debutar amb triomf, molta expectació, llampades de qualitat i un petit ensurt contra el coreà Soonwoo Kwon (71è) en els setzens del Barcelona Open Banc Sabadell. El murcià, de 18 anys, va atropellar el rival en el primer acte, però es va precipitar en excés en el segon i va necessitar tres parcials per segellar el passi: 6-1, 2-6 i 6-2. Jugarà avui, si el temps ho permet, els vuitens contra el mallorquí Jaume Munar, que va superar el georgià Nikoloz Basilaixvili (9) per 6-1 i 6-4. Alcaraz es va ennuegar quan dominava per 6-2 i 2-0. Amb tot perdut, Kwon va deixar anar el braç i va guanyar sis jocs seguits, fet que va generar ansietat al jove de 18 anys, que en volia fer massa via. El trencament en el primer joc del tercer parcial, segellat amb una doble falta del coreà, va temperar els nervis d’Alcaraz, que va tenir una mica més de paciència en la construcció del punt, va canviar altures i va tancar sense angúnies. El murcià va delectar en algunes fases amb la seva potència i amb les deixades marca de la casa. “L’experiència em servirà per al següent partit”, va declarar.

El canadenc Felix Auger-Aliassime (3) també va tenir un debut més costerut del que es podia intuir. El valencià Carlos Taberner, el botxí de Sebastian Korda dimarts, li va plantar cara: 6-1, 3-6 i 6-4 en 2h48. Se les haurà amb el nord-americà Francis Tiafoe (13).

El grec Stefanos Tsitsipas (1) i el bielorús Illia Ivaixka, per la seva banda, havien de cloure la jornada en la central, però ho va impedir la pluja, que va acabar de manifestar-se a la tarda. El partit va començar a les 21 h i es va ajornar per avui amb 5-1 per al grec. En la pista Jan Kodes, el búlgar Grigor Dimitrov (14), semifinalista a Montecarlo, guanyava per 4-6, 6-3 i 4-3 davant de l’argentí Guillermo Coria quan el duel es va suspendre per segona vegada.

Homenatge a Robredo

La central del RCT Barcelna-1899 va ser testimoni de l’homenatge protocol·lari a Tommy Robredo, que dilluns va jugar als 39 anys el darrer partit de la seva trajectòria. En el vídeo marcador es va veure un recull de les imatges dels seus triomfs. Robredo, de fet, és el darrer campió català del Barcelona Open Banc Sabadell (2004). El president del club, Jordi Cambra, li va lliurar una rèplica del trofeu Comte de Godó enmig d’un xàfec. El ja extennista va estar acompanyat de la seva dona, Patrícia, de la seva filla Alèxia i dels seus pares, als quals va agrair l’esforç que van fer perquè ell pogués ser professional. “Aquest torneig ho ha sigut tot per a mi i acomiadar-me aquí és un somni”, va dir l’olotí.

EL PROTAGONISTA

Ell ha fet un bon partit i jo no. Té un joc incòmode. La pilota no botava prou amb el temps que feia i no el podia treure de la pista

LA PLUJA

Tsitsipas (1) dominava per 5-1 Ivaixka quan el partit es va ajornar per avui
Setzens de final
(1) Tsitsipas - Ivaixka ajornat
(3) Aliassime - Taberner 6-1, 3-6, 6-3
(5) Alcaraz - Kwon 6-1, 2-6, 6-2
(8) Carreño - Zapata 6-3, 6-3
(9) Basilaixvili - Munar 6-1, 6-4
(13) Tiafoe - Dellien 7-6, 6-1
(14) Dimitrov - Coria ajornat
Lloyd - (17) Ramos 6-3, 6-4
Fucsovics - (15) Delbonis 6-2, 6-1
(10) De Minaur - Umbert 6-3, 4-6, 6-3
Ruusovori - (16) Bublik 6-1, 6-3
Les condicions del temps són les que són i no es poden triar i jo no m’hi he sabut adaptar per fer-li mal
Albert Ramos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)