L’equip de Miki Oca, a la final de la fase europea de la lliga mundial en els penals

El conjunt espanyol ha remuntat un 8-2 advers contra Hongria i ha segellat l’empat a 12 amb un gol de Bea Ortíz a tres segons del desenllaç

La selecció espanyola jugarà demà la final de la fase europea de la lliga mundial a Tenerife contra els Països Baixos (14.30 h) després de superar Hongria in extremis, en la tanda de penals (18-19) després de protagonitzar una gran remuntada. El partit ha tingut dues parts ben diferents (4-2, 4-1, 1-4 i 3-5). El conjunt magiar, letal en atac, ha dominat la primera meitat (8-3). En la segona el conjunt de Miki Oca ha ajustat la defensa i amb l’encert d’Elena Ruiz, Judith Forca i Bea Ortíz, les tres amb tres gols, ha forçat la tanda de penals (12-12).

Amb la portera del CN Sant Andreu Martina Terré sota els pals, l’equip estatal ha colpejat primer amb un gol d’Anni Espar de penal i un xut ben col·locat de Judith Forca. La reacció magiar ha estat immediata i molt efectives en atac han capgirat el resultat amb un parcial de 4-0 (4-2). En el segon quart, ha continuat la sagnia local. Cada atac hongarès acabava en gol (4-0 i 8-2) en contrast amb el conjunt espanyol, poc clarivident en la vessant ofensiva. El temps mort d’Oca era obligat i si més no Paula Leiton ha pogut aprofitar la primera superioritat per deixar el resultat al descans amb un contundent 8-3.

La reacció hispana ha arribat en el tercer quart (1-4). L’equip d’Oca ha ajustat la defensa i amb les dues dianes d’Elena Ruiz, un de Forca en superioritat i el penal de Bea Ortíz ha arribat al tram decisiu amb esperances de remuntada (9-7). També destacava la feina de Leitón forçant exclusions i penals des de la boia. Tot i el gol inicial magiar (10-7), el conjunt amfitrió ha prosseguit la remuntada i Elena Ruiz ha segellat l’empat (11-11) amb un contraatac a 1.24 per al final. Hongria ha tornat a prendre la iniciativa amb el quart gol de Kamilla Farago, però Bea Ortiz ha replicat amb el 12-12 a 3 segons del final. Els llançaments de penal han dictat sentència.

En la primera semifinal, els Països Baixos havia superat Itàlia, per 7-9.