Tennis

Wang aixeca el títol en l’ITF de la Bisbal

Tennis. La xinesa es refà en el pitjor moment contra Andreeva, que paga l’esforç i la seva poca experiència

La xinesa Xinyu Wang (20 anys), segona cap de sèrie, va ser la vencedora de l’ITF W100 Solgironès Ciutat de la Bisbal després de superar en la final la joveníssima russa Erika Andreeva (17 anys) per 3-6, 7-6 i 6-0 en un partit farcit d’alternatives que per moments va fer aixecar de les cadires el nombrós grup de seguidors que es van aplegar a la pista central.

Wang, número 89 de la WTA i clara favorita, va patir de valent, sobretot en el segon set, quan es va veure 2-0 per sota. Andreeva, que havia encadenat vuit jocs guanyats, va tenir una pilota de trencament per fer el 3-0 i començar a sentenciar el partit. Wang, de fet, va necessitar assistència per molèsties a l’espatlla. Va ser una aturada gairebé estratègica, ja que per moments la xinesa es va veure sobrepassada pels cops de dreta de la seva rival.

A partir de llavors, Wang va ser un cicló i, malgrat alguns moments en què Andreeva va reviscolar, el tie-break va ser definitori. Wang, amb molta més experiència, el va guanyar en blanc i el tercer set va ser un passeig de la campiona contra una rival esgotada, ja que va haver de superar també la fase prèvia. En qualsevol cas, Andreeva (240a de la WTA) farà un gran salt en el rànquing, ja que és la seva primera final en un torneig d’aquesta categoria (100.000 dòlars), el més important de tennis femení que es juga a Catalunya.

La segona xinesa

Wang és la segona jugadora del seu país que guanya el torneig. Xinyu Wang va ser la campiona del 2019. El palmarès, el completen la russa Irina Khromatxeva (2021), la jugadora de Liechtenstein Kathinka von Deichmann (2018), la catalana Georgina Garcia (2017) i la mexicana Renata Zarzúa (2016). Aquesta última va aixecar dissabte el títol de dobles al costat de l’andorrana Vicy Jiménez. És l’única, doncs, amb dos títols del torneig a la butxaca. El pròxim objectiu de l’organització és fer el salt al circuit WTA.

A partir de demà comença a Platja d’Aro el tercer ITF seguit a les comarques gironines. La primera cap de sèrie serà Anna Kubareva, 279a del rànquing WTA.

LA DADA

7-0
En blanc.
El resultat del ‘tie-break’ a favor de Wang va deixar Andreeva sense capacitat de reacció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)