Esports de muntanya

Vint anys de la travessa Cavalls del Vent

Un acte celebrat al Museu Olímpic de Barcelona ho va recordar

Dos anys després del naixement de la mítica travessa d'alta muntanya Carros de Foc al Pirineu central, també naixia la travessa Cavalls del vent, en el seu cas al Pirineu oriental. Actualment, ha esdevingut una de les clàssiques del Pirineu.

El passat 13 de maig es va celebrar el vintè aniversari d'aquesta travessa al Museu Olímpic de Barcelona, en un acte organitzat per Pedratour. L'acte va comptar amb l'assistència de representants del Berguedà, Cerdanya, Turisme de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, parc natural Cadí-Moixeró, guardes dels refugis de Cortal d'Ingles i Rebost UEC.

La travessa Cavalls del Ventés un itinerari circular de muntanya que enllaça els diferents refugis guardats del parc natural del Cadí-Moixeró. La ruta transcorre per les comarques de la Cerdanya i el Berguedà.

L'itinerari, de 84,20 km i superareu un desnivell total positiu d'uns 5.600 m, es pot dividir fàcilment en un nombre d'etapes adequat al nivell de cadascú. Durant la travessa es poden visitar diversos cims que formen part del parc natural i de tot el Pirineu o del seu perímetre més proper: Comabona (2.554 m), Penyes Altes del Moixeró (2.279 m) o la Tosa (2.537 m). També es visiten paratges com el Pas dels Gosolans, la cara nord del Pedraforca, el camí dels Empedrats, els Prats d'Aguiló, la serra de la Moixa o el coll de Jou.

L'itinerari avança per l'interior de frondosos boscos de pi roig i pi negre, a les parts baixes del recorregut, i per zones obertes amb prats alpins, a les parts altes.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)