Ciclisme

Koen Bouwman, etapa i muntanya a Castelmonte

La penúltima etapa en línia del Giro,de 178 quilòmetres amb final al santuari de Castelmonte, de segona categoria i amb dos de tercera i un de primera (Kolovrat, a Eslovènia) abans, s’ha convertit en un dia de transició. L’abandonament de Richie Porte (Ineos) per problemes intestinals era la única novetat, més enllà de l’escapada en què el neerlandès Koen Bouwman (Jumbo) s’assegurava la classificació de la muntanya abans d’arrodonir-lo amb el triomf d’etapa.

La fuga superava els 11 minuts i mig de marge per la inacció de l’Ineos i era el Bora, amb Jai Hindley segon en la general a 3 segons de Richard Carapaz, qui marcava el ritme en el pilot. L’escapada, amb cinc supervivents, encarava els últims 7 quilòmetres d’ascensió amb més de 8 minuts i mig.

Bouwman a menys de tres quilòmetres era el primer en atacar, Attila Valter (Groupama) ho feia a dos i el líder de la muntanya a 200 metres amb una maniobra al darrer rebvolt que descartava la resta de corredors.

Pavel Sivakov (Ineos) enduria la pujada en el grup de favorits i Carapaz atacava a 2 quilòmetres amb Hindley i Landa a roda. L’alabès contraatacava en solitari i Carapaz era qui el neutralitzava, com després a l’intent de l’australià, per entrar amb el grup de favorits a quasi 4 minuts de Bouwman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)