Atletisme

Redondo reclama el focus

Atletisme. La participació de la plusmarquista de martell és un dels principals al·licients de la jornada inaugural del campionat d’Espanya a Nerja

Avalada pels quatre rècords de llançament de martell segellats en les últimes setmanes, la gavanenca Laura Redondo (FC Barcelona) serà sens dubte un dels grans focus d’atenció de la jornada inaugural del campionat d’Espanya, que es disputa a Nerja i serà decisiu amb vista a confeccionar la selecció per al mundial d’Eugene i l’europeu de Munic. En el míting de Madrid, Redondo va deixar la plusmarca estatal en 72,00 m justos, a 50 cm de la mínima mundialista (72,50 m), tot i que la seva bona posició en el rànquing de punts (24a) hauria de ser suficient per certificar el seu bitllet per a Oregon. De totes maneres, vistos els precedents i atès el seu bon moment de forma, no seria estrany que la llançadora blaugrana afegís aquest matí (11 h) uns quants centímetres més al seu rècord. Al seu torn, la torrenca Berta Castells (València TiM) pugnarà per afegir un altre podi al seu palmarès.

En la sessió matinal, també destaca la presència de la mataronina Raquel González (FC Barcelona), que intentarà assolir la seva tercera corona en els 10.000 m marxa (2016 i 2018), distància en què és l’actual plusmarquista estatal (42:14.12). En tot cas, s’haurà de tenir en compte l’andalusa Laura García-Caro, líder de l’any amb 43:33.72.

En la sessió de tarda hi haurà quatre finals més, però és en el concurs de perxa femení i en el martell masculí que els atletes catalans tenen més possibilitats de pujar al podi. En la perxa destaca la participació de Mònica Clemente (Avinent Manresa), flamant campiona iberoamericana i que figura en el segon lloc del rànquing amb una marca de 4,32 m. També destaca la presència d’Anna Massa (CA Palafrugell.GICB), quarta amb 4,23 m d’una llista que encapçala la basca Malen Ruiz de Azua (4,45 m). En el martell, Pedro José Martín (FC Barcelona), que aquest curs acredita 72,72 m, intentarà sumar un nou podi al seu historial en una prova en què l’extremeny Javier Cienfuegos (76,79 m) sembla intocable. Les últimes finals de la jornada inaugural seran el pes femení i els 3.000 m obstacles femenins. A la tarda també es podrà veure en acció la barcelonina Sara Gallego (Nike) en les semifinals dels 400 m tanques. Amb la nova plusmarca i la mínima mundialista assolida a la Nucia (54.87), la velocista pugnarà dissabte (18.10 h) pel seu cinquè títol estatal de l’especialitat.

Doble duel Mechaal-Katir

Un dels grans atractius del campionat d’Espanya serà el doble duel que protagonitzaran el palamosí Adel Mechaal i el murcià Mohamed Katir en els 1.500 i els 5.000 m. Habituals de les grans cites de la lliga del Diamant, aquest cop els dos fondistes competiran pel títol estatal en joc. Demà serà el torn de les semifinals dels 1.500 m (18.20 h) i la final de 5.000 m (20.40 h), i diumenge, de la final dels 1.500 m (19.35 h). Un duel ja habitual és el que disputen cada curs en els 1.500 m la banyolina Esther Guerrero, ja recuperada de la lesió (4:05.03 a Castelló), i la soriana Marta Pérez. Aquest cop Maria Vicente (Nike) no ha pogut preparar l’heptatló per culpa de les lesions i competirà en el triple salt i el llançament de javelina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)