L’equip espanyol goleja França (5-18) i manté la pugna per la cinquena plaça del mundial

La selecció espanyola s’ha mostrat molt superior a França (5-18) i continua decidida a segellar la cinquena plaça del mundial. L’equip de Miki Oca ha anat de menys a més (1-3, 2-3, 1-5 i 1-7) davant un rival que ben al contrari ha anat perdent pistonada. Anni Espar, autora de tres gols, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit.

L’1-0 d’Audrey Daule des de l’extrem ha estat anecdòtic. L’equip estatal s’ha fet fort en defensa i en atac, tot i cometre algunes errades, ha començat a marcar diferències amb els gols de Judith Forca en superioritat i els dos d’Anni Espar, amb un contraatac i un xut ben col·locat ajustat al pal. En el segon quart, les de Miki Oca, recuperant pilotes en defensa i amb bons llançaments de Forca i Irene González, han posat la directa (1-5). L’aparició de Juliette Dhaullin, però, ha donat vida al conjunt francès amb un xut per tot l’escaire i una bona assistència a Louise Guillet, després que Elena Ruiz inaugurés el seu compte particular (3-6).

Després del descans llarg, el conjunt espanyol, amb Martina Terré sota els pals i moltes de les joves de l’equip, ha imposat la velocitat de creuer davant un rival que s’anava desinflant. El parcial d’1-5, amb dues dianes de Bea Ortiz, dues més de Ruiz i una de Cristina Nogué deixaven el partit sentenciat (4-11). En els últims 8 minuts les subcampiones olímpiques, amb protagonisme de les boies, han tancat la golejada amb un parcial final d’1-7.

Espanya-Croàcia, a les 19.30 h

D’altra banda, la semifinal masculina que Espanya ha de disputar contra Croàcia es jugarà finalment demà a les 19.30 h i no a les 21 h com estava inicialment programada. Tancarà la jornada (21 h) el partit entre Hongria, l’amfitrió, contra els Estats Units, que pugnen per la cinquena plaça. La primera semifinal la jugaran Itàlia i Grècia, a les 16 hores.