Ciclisme

Lampaert sorprèn en la contrarellotge i és el primer líder del Tour

Supera per cinc segons Van Aert i per set Pogacar

Yves Lampaert (Quick-Step) ha donat la sorpresa i ha guanyat la contrarellotge de la primera etapa del Tour que s’ha iniciat a Copenhaguen, Dinamarca, i és el primer líder de la cursa francesa. El belga ha fet un temps de 15:17 en els 13,2 km i ha superat per cinc segons el seu compatriota Wout van Aert (Jumbo-Visma). Hi havia previsió de pluja a la capital danesa en aquest inici del Tour i els equips han fet sortir als favorits en les primeres posicions per intentar evitar-la, però la pluja s’ha avançat i han disputat l’etapa amb el terra mullat i sota l’aigua. Lampaert ha sortit quan el temps havia millorat i s’ha vist beneficiat per això. El belga ha aconseguit la seva primera victòria en el Tour i la segona en una gran volta, i per primer cop vesteix el mallot groc del Tour.

El gran favorit a la victòria final i guanyador de les dues darreres edicions, Tadej Pogacar (UAE) ha finalitzat en la tercera posició de l’etapa a set segons, mentre que el seu gran rival, el també eslovè, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ha ocupat la vuitena plaça a setze segons del guanyador i a nou de Pogacar. El vilanoví Marc Soler (UAE) ha sigut l’últim en sortir i ha acabat el 132 amb 16:45.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)