Tennis

Rybakina es consagra

Els cops des del fons de la kazakh nascuda a Moscou acaben desballestant el talent de la tunisiana Ons Jabeur, que signa un inici pletòric i acaba superada en la primera final de Grand Slam entre totes dues: 3-6, 6-2 i 6-2

Els cops plans i la potència de la kazakh de 23 anys Elena Rybakina (17) la van catapultar en la final de Wimbledon davant de la tunisiana Ons Jabeur (3), a la qual va derrotar per 3-6, 6-2 i 6-2 en una hora i 48 minuts, celebrant tot just el tercer títol de la seva carrera i el primer de Grand Slam en un partit en què totes dues, que s’estrenaven en una cita d’aquesta magnitud, van cometre molts errors. En una edició vetada per a russos i bielorussos, curiosament la campiona és nascuda a Moscou i nacionalitzada kazakh des del 2018 per poder rellançar la seva carrera econòmicament. És la primera tennista d’aquest país semifinalista, finalista i campiona d’un torneig de Grand Slam

Jabeur, que sumava onze triomfs seguits després de ser campiona a Berlín, va trencar en el tercer joc pressionant molt bé els segons serveis i va completar un primer set molt plàcid. Un monòleg de 32 minuts. Amb canvis de ritme i de velocitats va desballestar Rybakina, molt nerviosa i irrecognoscible, lenta de cames. La kazakh, però, va reaccionar a l’inici del segon parcial aprofitant la seva primera pilota de trencament i corroborant el break amb el seu servei (2-0). Es va reactivar de cames i va començar a exhibir els seus cops plens de potència, el millor antídot davant dels recursos i el canell de la genial magribina. Cada cop més endollada, va consolidar el canvi de tendència amb un nou trencament i va generar incertesa i desassossec a la tennista africana (4-1), que ja no va poder redreçar el rumb del parcial (6-2).

Rybakina va tornar a trencar en el primer joc del tercer acte i es va avançar amb un amenaçador 2-0. Jabeur va apostar descaradament per les deixades, impotent en el cos a cos des del fons. En el sisè joc, amb 3-2 en contra, va disposar de tres pilotes de trencament (0-40), però la kazakh, amb sang freda, les va salvar i en el joc posterior va consumar un nou break, que ja va resultar inassumible per a l’obnubilada Jabeur. Rybakina, que va celebrar el triomf amb la mateixa fredor i timidesa amb què salvava les 9 pilotes de trencament que va afrontar, va tancar en la primera oportunitat, amb un error en la restada de la tunisiana.

LES PROTAGONISTES

Algun dia faré una gran celebració, avui no ha estat així. No sé com he pogut evitar plorar en el discurs
Elena Rybakina
CAMPIONA
Últimes campiones
2022 Elena Rybakina
2021 Ashleigh Barty
2019 Simona Halep
2018 Angelique Kerber
2017 Garbiñe Muguruza
2016 Serena Williams
2015 Serena Williams
2014 Petra Kvitova
2013 Marion Bartoli
2012 Serena Williams
2011 Petra Kvitova
2010 Serena Williams
2009 Serena Williams
2008 Venus Williams
2007 Venus Williams
2006 Amélie Mauresmo
2005 Venus Williams
2004 Maria Xaràpova
2003 Serena Williams
2002 Serena Williams
2001 Venus Williams
2000 Venus Williams
Quan passin uns dies m’adonaré del que he fet. Ara mateix n’estic molt orgullosa
Elena Rybakina
Campiona
He après molt i sé que tornaré algun dia i guanyaré un Grand Slam. No em penedeixo de res
Ons Jabeur
finalista
3
títols
ha guanyat en la seva carrera Elena Rybakina, que ocupa la 23a posició del rànquing de la WTA.
11
triomfs
seguits sumava Jabeur, que va guanyar el títol a Berlín el 19 de juny abans de jugar el torneig a Londres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)