Hoquei sobre herba

Ycart i Segú marquen el camí dels quarts de final del mundial

La connexió catalana entre les dues jugadores catalanes serveix per desencallar un partit molt equilibrat contra l’Índia (1-0) a només 3 minuts i mig pel final

La connexió catalana entre Clara Ycart i Marta Segú a 3 minuts i mig pel final ha resolt un partit molt anivellat contra Índia (1-0) i ha conduït al conjunt espanyol als quarts de final del mundial, en què dimecres se les heurà amb Austràlia. La selecció d’Adrian Lock ha anat de menys a més, però li ha faltat efectivitat per decantar el duel al seu favor sense haver d’esperar als minuts finals.

El conjunt asiàtic ha començat pressionant de valent i durant més de mig quart gairebé ha tancat les amfitriones dins la seva àrea. Amb Gigi Oliva ben defensada, l’equip espanyol tenia molts problemes en la sortida de la bola. Curiosament, el primer penal ha estat l’origen de la primera gran oportunitat per a les d’Adrian Lock. Després de recuperar la bola, Sara Barrios ha conduït un contraatac rapidíssim, que Bea Pérez no ha estat capaç de rubricar amb encert. Aquesta acció ha esperonat a les locals i ha provocat la primera aparició de la portera rival, Savita. També han disposat dels dos primers penals, i d’oportunitats per a Lucía Jiménez i la mateixa Oliva. El segon quart s’ha mantingut ben obert, però sense gols. Ha començat l’equip espanyol amb una triple oportunitat en un penal executat per Xantal Giné i ha replicat el conjunt indi, amb dos penals més, ben rebutjats per Melanie García, i una gran acció de Salima que Vandana ha estat a punt de convertir en gol.

A l’inrevés que a la primera part, la segona ha començat amb el conjunt de Lock posant setge a l’àrea rival. Lucía Jiménez, de revés, ha fet lluir Savita i instants després ha xutat excessivament alt. Índia ha disposat d’un penal, però tampoc l’ha aprofitat i així s’ha arribat a l’últim quart amb el zero a zero inicial. Un resultat que s’ha mantingut fins a l’aparició final de Clara Ycart, que amb una gran acció per la banda ha assistit a Marta Segú perquè anotés el gol de la victòria.

Anglaterra, endavant

En el partit anterior de vuitens de final, Anglaterra ha superat amb autoritat Corea (5-0) i ha quedat emparellat en els quarts de final contra l’Argentina.