Hoquei sobre herba

Els Països Baixos derroten l’Argentina a Terrassa en la final del mundial (3-1)

La selecció dels Països Baixos ha confirmat les expectatives i ha guanyat el títol mundial contra l’Argentina a l’Olímpic de Terrassa per novena vegada, la tercera consecutiva (3-1). L’equip taronja ha dut el pes del partit amb molta possessió en la repetició de la final olímpica de Tòquio en què va guanyar l’or, tot i que els primers cinc minuts han estat de domini sud-americà. L’Argentina ha forçat dos penals córner, però no ha marcat i això ha pesat com una llosa. Maria Verschoor, en canvi, ha marcat l’1-0 en el rebuig d’un penal córner en el segon quart (16’). Frédérique Matla (23`) ha acabat de plasmar la superioritat europeu (2-0). Amb l’Argentina abocada en atac, el campió ha trenat un contraatac de vídeoteca coronat per Albers Felice que ha deixat el partit absolutament sentenciat (3-0 en el 35’). L’Argentina ha reduït diferències en un penal córner mitjançant Agustina Gorzelany (3-1 en el 45’), però no ha pogut inquietar.

En el partit per al tercer i quart llocs, Austràlia, botxí d’Espanya en els quarts de final, ha superat Alemanya per 2-1. Perdia per 0-1 en el primer quart i ha fet els dos gols en el quart període en dues accions d’Stephanie Kershaw.