Atletisme

Triplet de les jamaicanes en els 100 m del mundial d’Eugene

Shelly-Ann Fraser Pryce (10.67) segella la cinquena corona per davant de Shericka Jackson (10.73) i la doble campiona olímpica Elaine Thompson-Herah (10.81)

Després d’una jornada gloriosa per als bòlids dels Estats Units, ha arribat el torn de les velocistes de Jamaica, que han fet el triplet en la final dels 100 m. Amb les mateixes protagonistes que el podi dels Jocs de Tòquio, però amb intercanvi de posicions. Als seus 35 anys, Shelly-Ann Fraser Pryce ha conquerit la seva cinquena corona en l’hectòmetre amb un registre de 10.67. La menuda caribenya va vèncer per primer cop a Berlín 2009 i va repetir èxits a Moscou 2013, Pequín 2015 i Doha 2019 fins arrodonir el repòquer de títols a Eugene. L’han acompanyat en el podi Shericka Jackson (10.73) i la doble campiona olímpica Elaine Thompson-Herah (10.81).

Tres ors més per als Estats Units

Tot i l’èxit de la velocitat jamaicana, la delegació dels Estats Units ha continuat el seu particular festival i ha sumat tres ors, tres plates i un bronze més al seu medaller. Amb Ryan Crouser marcant territori (22,94 m) han signat un altre triplet en el concurs de pes. Han completat les places d’honor Joe Kovacs (22,89 m) i Josh Awotunde (22,29 m). En els 110 m tanques, una inapreciable sortida nul·la del líder de l’any Devon Allen (0,099 de temps de reacció) ha frustrat el que podia haver estat un altre triplet de barres i estrelles. El títol ha estat per a Grant Holloway (13,03), seguit per Trey Cunningham (13.08) i del competitiu atleta navarrès Asier Martínez, que ha rebaixat la seva marca personal fins a 13.17. També hi hagut doblet nord-americà en el salt de perxa femení , amb Katie Nageotte i Sandi Morris, totes dues amb 4,85 m, com a protagonistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)