Ciclisme

Christophe Laporte dona el cinquè triomf d’etapa al Jumbo

Christophe Laporte (Jumbo) és el vencedor de la dinovena etapa del Tour, de 188,3 quilòmetres amb sortida de Castelnau-Magnoac i final a Caors. La penúltima etapa en línia i també la penúltima oportunitat per als velocistes, amb la CRI de 40,7 km aquest dissabte abans de l’entrada triomfal dels corredors a París, que el francès ha deixat amb un pam de nas. És la cinquena victòria d’etapa al conjunt dels líders de la general, la muntanya i la regularitat. El conjunt neerlandès en du en du 16 des del 2019. El triomf de l’excorredor del Cofidis permet el ciclisme francès sumar la seva primera victòria en aquest Tour i no acabar en blanc, un fet inèdit des del 1999.

Nils Politt (Bora), Quinn Simmons (Trek), Taco van der Hoorn (Intermarché), Mikkel Honoré (Quick-Step) i Matej Mohoric (Bahrain) eren els cinc escapats quan després del seu pas, al quilòmetre 30, uns manifestants tallaven la carretera i feien que la cursa s’hagués d’aturar amb l’1:20 de marge, el més alt que tindrien. Jasper Philipsen (Alpecin) i Wout van Aert (Jumbo) eren els dos primers del pilot en l’esprint intermedi, al quilòmetre 38,4 i que deixava el belga, amb 460, a només 17 punts del rècord de Peter Sagan en la classificació de la regularitat que l’eslovac establia el 2018.

Els 51,8 km recorreguts en la primera hora feien que la diferència baixés del minut i, quan els escapats estaven a punt de ser neutralitzats Honoré rellançava la fuga, que ja sense Politt es veia reduïda a quatre. La diferència a 100 quilòmetres era d’un minut, amb 45,4 km en la segona hora i una mitjana de 48,6.

La Costa de la Ciutat Medieval de Lausèrta (4a), coronada a 52,7, era la què Simmons aprofitava per atacar i marxava amb Mohoric, que a 49 quilòmetres ja no el podria seguir. El nord-americà pujava la Costa de Sent-Daunès (4a) mirant enrere i, poc després de coronar a 35,8 km amb menys de deu segons era neutralitzat; a 35.

Tadej Pogacar saltava del pilot quan Alexis Gougeard (B&B) havia obert un petit forat amb el pilot, que de seguida reaccionava amb Wout van Aert al capdavant. Gougeard, Wright (Bahrain) i Stuyven (Trek) eren els protagonistes del següent intent, a 32 quilòmetres. La carretera, sinuosa, era la gran aliada dels fugats, amb mig minut de coixí sobre un pilot que anava perdent unitats fins que a 1,3 km Christophe Laporte (Jumbo) els atrapava i aconseguia guanyar l’etapa en solitari amb Philipsen (Alpecin) segon i Dainese (DSM) tercer a un segon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)