Atletisme

Impressionant rècord mundial de McLaughlin en els 400 m tanques

Ha baixat per primera vegada de 51 segons amb una magnifica marca de 50.68

El primer rècord mundial del campionat del món que s’està disputant a Eugene ha arribat gràcies a la impressionant actuació de la nord-americà Sydney McLaughlin en els 400 m tanques en que ha aconseguit el títol amb una registre impensable de 50.68. Ha superat la seva pròpia millor marca de sempre que estava en 51.41 d’aquest mateix any i per primera vegada en la història s’ha baixat dels 51 segons, i molt clarament, en aquesta prova. La nord-americana, campiona olímpica, ha estat infinitament superior a les seves rivals i ha tret més d’un segon i mig a la subcampiona mundial, la neerlandesa Femke Bol que ha fet 52.27. La tercera posició l’ha ocupat la també nord-americana Dalilah Muhammad, que defensava el títol, i ha acabat amb 53.13. Sydney McLaughlin te en el seu poder les millors marques mundials per edats des dels 14 als 19 anys, i ha batut el rècord mundial tres vegades en dotze mesos ja que va fer 51.46 al ser campiona olímpica a Tòquio l’any passat.

En els 400 m la bahamenya Shaunee Miller.Uibo, doble campiona olímpica, ha aconseguit per fi el títol mundial, després de dos subcampionats, al imposar-ser amb una marca de 49.11, la millor de la temporada. Ha superat la dominicana Marileidy Paulino (49.60) i Sada Williams, de Barbados (49.75). En la mateixa prova masculina Michael Norman, el campió olímpic, ha guanyat el títol mundial (44.29) amb una remuntada en els darrers cent metres per imposar-se a Kirani James de Grenada (44.48) i al britànic Matthew Hudson-Smith (44.66).

La javelina femenina ha mantingut l’emoció de la lluita per les medalles fins al darrer llançament. L’australiana Kelsey -Lee Barber ha revalidat el títol mundial amb un tir de 66,91 m, millor marca de la temporada, sense gaires problemes. Les altres dues medalles s’han decidit en el sisè i darrer intent, ja que les medallistes no estaven en el podi. La nord-americana Kara Winger s’ha situat segona amb 64,05 i la japonesa Haruka Kitaguchi s’ha emportat la medalla de bronze amb 63,27, superant per dos centímetres la xinesa Liu Shiying, campiona olímpica, que ha acabat quarta amb 63,25, i per cinc l’australiana Mackenzie Little, cinquena amb 63,22.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)