Ciclisme

Tercer triomf per a van Aert, amb Vingegaard segon

La penúltima etapa del Tour, la CRI de 40,7 quilòmetres amb inici a la Capèla de Marival i final a Ròcamador, és la de l’exhibició del Jumbo. Una altra. Wout van Aert suma la seva tercera victòria d’etapa, amb el que serà guanyador de la cursa, Jonas Vingegaard, segon. Tadej Pogacar (UAE), ha acabat tercer i demà serà segon a París.

Els 50:22 de Mikkel Bjerg (UAE) eren la primera referència amb cara i ulls a l’arribada. El triple campió del món sub-23 de l’especialitat, millorava en 2:31 el temps de Chris Juul Jensen (BikeExchange). Filippo Ganna (Ineos) amb 48:41 millorava en 1:41 el millor temps i Mattia Cattaneo (Quick-Step) i Jan Tratnik (Bahrain) també superaven el temps del danès, que passava a ser quart darrera el campió del món, l’italià i el quatre cops campió eslovè de CRI.

Wout van Aert marcava el millor temps en el primer parcial, al quilòmetre 10,6 (12:09), en el segon al 22,1 (24:48) baixant 24 segons el temps de Ganna, en el tercer al 32,6 (36:45) i, a meta (40,7) baixant en 41 segons el temps de Ganna: 47:51.

Jonas Vingegaard, que quan el mallot verd arribava a meta ja havia sortit, li millorava 8 segons a Van Aert en el primer punt, 7 a Tadej Pogacar i 9 a Geraint Thomas, tercer en la general que també començava fort. El mallot groc mantenia el to en el segon punt de referència (24:41) i en el tercer (36:44), ara per un segon. El danès prenia molts riscos en la baixada i, al final, aixecava el peu per ser segon a 18 segons i deixar Pogacar tercer, que acabava de fer el segon millor temps a 27 segons de van Aert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)