Atletisme

Rècords mundials de Duplantis i Amusan per tancar el campionat del món

El suec bat el de perxa amb 6,21 i la nigeriana supera el de 100 m tanques en les semifinals amb 12.12

El campionat del món que s’ha disputat a Eugene s’ha tancat amb dos rècords mundials en la darrera jornada. El suec Armand Duplantis ha batut la seva pròpia millor marca mundial de perxa amb 6,21 m, mentre que la nigeriana Tobi Amusan ha superat els de 100 m tanques en la semifinal amb un registre de 12.12.

Duplantis ha millorat en un centímetre el rècord mundial i ha aconseguit el seu primer títol de campió mundial. El suec, de 22 anys, s’ha quedat sol en competició i amb el títol assegurat en els 6,00 m. Primer ha batut el rècord dels campionats amb 6,06 m i després ha atacat els 6,21 m amb encert. Ha superat els 6,20que va aconseguir el passat mes de març en els mundials de pista coberta de Belgrad, i també el millor registre que s’havia fet mai a l’aire lliure que estava en els 6,16 m.

Amusan no estava entre les grans favorites en els 100 m tanques, però en les semifinals va presentar la seva candidatura. La nigeriana, de 25 anys, va fer 12.12 amb un vent legal de 0,9 m/s, rebaixant l’anterior plusmarca en 8 centèsimes que datava del 2016 i estava en poder de la nord-americana Kendra Harrison, que va ser segona en la mateixa semifinal. En la final Tobi Amusan va guanyar el títol amb 12.06, però en aquesta ocasió el vent va ser de 2,5 m/s, superior als dos metres que es permeten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)