Atletisme

Hi haurà sèries de repesca en els Jocs Olímpics de París 2024

Aquesta nova eliminatòria es disputarà en les curses individuals dels 200 m als 1.500 m, incloses les proves de tanques

La World Athletics, la federació internacional, ha decidit introduir les sèries de repesca en els Jocs Olímpics de París 2024. Aquesta nova eliminatòria es disputarà en les curses individuals dels 200 m als 1.500 m, incloses les proves de tanques. Amb aquest nou format de repesca els atletes que no es classifiquin per llocs en la primera eliminatòria tindran una segona oportunitat de classificar-se per a les semifinals. Això substituirà l’antic sistema dels atletes que es classificaven per temps (q), després de les primeres posicions que accedien per llocs directament en la primera ronda (Q).

Aquestes proves tindran quatre rondes: primera eliminatòria, repesca, semifinals i final. El nou format permetrà que tots els esportistes que participen en les proves amb una eliminatòria de repesca tindran almenys dues curses en els Jocs Olímpics. Com que els 100 m ja tenen eliminatòries prèvies sense els millors del rànquing abans de la primera eliminatòria, no es farà la repesca en aquesta prova. Tampoc s’introduirà en les proves de fons, ja que la necessitat d’una bona recuperació entre eliminatòries fa que el format sigui poc pràctic.

El president de World Athletics, Sebastian Coe, ha explicat sobre el nou format: “Creiem que es tracta d’una innovació que farà que la progressió en les proves sigui més senzilla per als atletes i generarà expectació per als aficionats i els mitjans. Les eliminatòries de repesca donaran més exposició al nostre esport durant el període olímpic màxim i es programaran acuradament per garantir que cada esdeveniment del nostre programa olímpic mantingui la seva part de protagonisme”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)