Ciclisme

El Tour del 2024 potser no acaba a París per la disputa dels Jocs Olímpics

Ho ha avançat la ministre francesa d’Esports

El Tour de França del 2024 probablement no finalitzarà a París a causa dels Jocs Olímpics que es disputaran a la capital de França aquell any. Això ho ha avançat la ministra francesa d’Esports, Amélie Oudéa-Castera. “L’arribada del Tour s’avançarà una mica i probablement no tindrà lloc a París, més aviat a Niça” ha manifestat la ministra en una entrevista amb l’emissora pública France Info. L’objectiu és evitar “la dispersió de les forces de seguretat” presents a la capital i aprendre de les “lliçons” de la passada final de la Lliga de Campions, el 28 de maig a l’Estat de França a Saint-Denis, al costat de París.

Els Jocs Olímpics de París començaran el 26 de juliol del 2024, un divendres, i en circumstàncies normals el Tour acabaria el diumenge anterior, cosa que afegiria una gran complexitat logística i de seguretat a l’organització de l’esdeveniment olímpic. La ministra d’Esports ha recordat que entre 7.000 i 11.000 policies i gendarmes estaran mobilitzats cada dia pels Jocs, als quals se sumaran uns 20.000 vigilants privats de mitjana, que seran 22.000 en els moments més importants de l’esdeveniment. Amélie Oudéa-Castera ha recalcat que hi ha una mobilització excepcional al Ministeri de l’Interior, davant de qualsevol possible amenaça, des de la terrorista a la cibernètica, i ha insistit que les autoritats han après dels problemes amb el públic i de seguretat de la final de la Lliga de Campions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)