Natació

El retorn de Belmonte

Natació. La badalonina torna a la selecció espanyola per l’europeu de Roma, després de no participar en els darrers grans campionats. Set catalans formen part del combinat estatal

La gran novetat de la selecció espanyola que disputarà l’europeu de Roma és Mireia Belmonte. La badalonina ha estat absent dels darrers grans campionats que s’han disputat des dels Jocs Olímpics de Tòquio de fa un any i torna a una competició important. L’europeu de Roma s’inicia avui i finalitzarà el diumenge 21, tot i que les proves de natació acabaran el dimecres 17. També es disputaran a la capital italiana les proves de natació artística, aigües obertes, salts i salts de gran alçada. Set nedadors catalans i cinc de clubs catalans formen part de la selecció espanyola de natació, que té 22 components. El combinat estatal i els representants catalans són una barreja de nedadors amb experiència i consagrats i de joves que busquen la seva oportunitat.

Entre els convocats, destaca la presencia de la badalonina Mireia Belmonte, campiona olímpica, mundial i europea, que no es va guanyar el bitllet a l’estatal, però ha estat convocada. El director nacional de rendiment de la federació espanyola, Sean Kelly, va dir que és a la llista per “ajudar en la progressió de competicions i objectius que la portin fins a París 2024, els seus cinquens Jocs Olímpics, amb l’ambició d’aconseguir una vegada més la glòria olímpica”. La badalonina disputarà cinc proves, els 400 m lliure, els 100 i 200 m papallona, i els 200 i 400 m estils. Mireia Belmonte no ha estat en cap gran campionat des dels Jocs de Tòquio i no va participar en l’europeu de piscina curta de Kazan el novembre del 2021, ni en el mundial de piscina curta d’Abu Dhabi del desembre de l’any passat, ni en el recent mundial de Budapest d’aquest mes de juny.

Les seleccions estatals que van disputar aquests campionats van ser poc nombroses, i hi van anar entre sis i 11 nedadors. Només dos catalans van estar presents en les llistes de les tres competicions, Jessica Vall i Carles Coll. La barcelonina i el tarragoní són, en principi, els que haurien d’aconseguir millors resultats i buscar alguna plaça en les finals. La nedadora del CN Sant Andreu farà el seu programa de sempre i estarà en les tres proves de braça, els 50, els 100 i els 200 m. El del CN Sabadell tindrà un calendari atapeït amb quatre proves i dues el mateix dia. Disputarà els 50 i 100 m lliure, els 200 m braça i els 200 m estils. Completen la presència catalana en l’europeu la calderina Ainhoa Campabadal, la granollerina Júlia Pujadas, la barcelonina Àfrica Zamorano i el barceloní Mario Mollà.

La selecció espanyola disputarà els relleus 4x100 m estils mixt, 4x100 m lliure femení i masculí, 4x100 m lliure mixt i 4x100 m estils femení i masculí. Els components dels diferents relleus encara no s’han fet públics i es decidiran en funció del moment que es disputin, amb la qual cosa els catalans podrien estar-hi presents.

Figures mundials

L’europeu de Roma inclourà figures mundials que buscaran ampliar el seu palmarès després de fer un bon paper en els recents mundials de Budapest, com ara el jove romanès de 17 anys David Popovici, campió mundial de 100 i 200 m lliure, i l’hongarès Kristóf Milák, que ve de guanyar els 100 i 200 m papallona en el mundial. La italiana Simona Quadarella, que neda a casa, intentarà repetir el triplet dels darrers dos europeus, Glasgow 2018 i Budapest 2021, en què va guanyar la medalla d’or en els 400, 800 i 1.500 m lliure.

Els catalans
Mireia Belmonte UCAM Fuensanta
400 m lliure, 100 m papallona, 200 m papallona, 200 m estils i 400 m estils
Ainhoa Campabadal CN St. Andreu
100 m lliure, 200 m lliure i 400 m lliure
Júlia Pujadas CN Sant Andreu
200 m papallona
Jessica Vall CN Sant Andreu 500 m braça, 100 m braça i 200 m braça
Àfrica Zamorano CN Sant Andreu
100 m esquena i 200 m esquena
Carles Coll CN Sabadell
50 m lliure, 100 m lliure, 200 m braça i 200 m estils
Mario Mollà CN Terrassa
100 m lliure, 50 m papallona i 100 m papallona
Nedadors de clubs catalans
Lidón Muñoz (CN Sant Andreu)
Sergio de Celis (CN Sabadell)
Alberto Lozano (CE Mediterrani)
Diego Mira (CN Sabadell)
Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)