Handbol

La festa major del Banyoles

Handbol. El Banyoles té la semifinal a partit únic de la supercopa catalana demà (20.30 h) a la Draga contra el Fraikin Granollers, tot un esdeveniment per al club del Pla de l’Estany

Compte enrere activat a Banyoles per rebre demà al vespre (20.30 h, xala.cat) el Fraikin Granollers a la Draga, en la semifinal a partit únic de la supercopa catalana masculina. Tot un esdeveniment a la capital del Pla de l’Estany, en l’inici d’una temporada que el club afronta amb la junta directiva renovada i un nou entrenador a la banqueta: Jose Vicente Tomás Muñoz Chovi (Sagunt, 1991). “Vingui qui vingui, que la roda segueixi rodant i es pugui seguir treballant”, diu el que alhora és coordinador del club, que té 13 equips i que es marca com a objectiu la permanència del primer equip i ampliar la base, amb iniciatives com ara dur l’handbol amb extraescolars a les escoles.

La temporada

“Partim d’un llistó alt, el sostre del club. I per això la nova directiva vol consolidar el projecte i no haver de recompondre’l cada any”, diu Chovi, que valora la temporada que va fer l’equip amb Pere Coll –l’entrenador que va pujar amb el Sarrià a plata– i gràcies a la qual demà el Granollers va a Banyoles. Tot perquè el Granollers B no pot disputar les semifinals i, en un partit a Sarrià de Ter –havia superat el Bordils a partit únic (30-23), també a casa en els quarts–, els dos perdedors de les semifinals de la copa catalana es disputaven una plaça que seria per als banyolins gràcies al 32-33. “El 80% dels jugadors ja hi eren l’any passat, és important l’arrelament”, destaca l’entrenador sobre la plantilla que té, que disposa de les incorporacions de Carles Massot a la porteria, provinent del Bordils –havia passat pel Barça entremig–, com l’extrem Artem Tserno; el pivot Nordin El Harrouni –torna a jugar després d’un any i d’haver jugat al GEiEG– i el també extrem Javier Sendino. “Ve de Cantàbria, de Santander, i ha estat tres temporades a primera nacional amb el Corrales de Huelva i el Romo”, s’hi refereix l’entrenador del Banyoles, que destaca la joventut de la plantilla, de 17 jugadors i “un segon equip al darrere que ens anirà bé per entrenar i donar oportunitats als jugadors”. “La porteria la tenim molt jove i estem molt contents per la mitjana d’edat que tenim, que ens assegura l’evolució de l’equip a mitjà termini”, argumenta, amb un porter de 20 anys i un altre de 19 com a paradigma. “Complementar el mínim de fora. Només les mancances que tinguem i després amb la gent que ve de l’estructura del club” és la filosofia que pretén dur a terme el valencià.

Preparatius

El Banyoles va disputar el cap de setmana a Tuïr un amistós després de dues setmanes entrenant-se. “Estic molt agraït als jugadors per l’esforç que fan: no són professionals i fins i tot paguen quota per jugar i ajudar el club. Treballen vuit hores i després fan doble sessió en la mateixa franja horària”, subratlla Chovi, que sobre el 26-33 al Rosselló destaca: “La resposta del grup va ser molt bona i, més enllà del resultat, em quedo amb el compromís i l’esforç de la gent. Fem un equip amb un ambient molt bo, queda molt i des del punt de vista tàctic s’han de corregir moltes coses perquè portem només dues setmanes, però estem establint uns fonaments força bons i és gràcies a l’esforç de l’entitat i dels jugadors.” “Afrontem el partit com un premi. És per la feina de l’equip la temporada passada i les semifinals de la supercopa és per la copa catalana. Esportivament no és la nostra lliga però estem en una fase en què tenir partits d’aquest nivell pot ser molt bo per a la nostra lliga”, diu sobre el duel amb el Granollers, per al qual el club també s’ha preparat: “Fem una festa. Des de les 16 h hi haurà partits d’exhibició, des dels més petits fins als màsters, que són actuals campions de Catalunya. Volem implicar la gent, que ompli el pavelló i en gaudeixi tot el dia. I que vegi un partit de bon handbol; farem tot el possible perquè així sigui. I rebre el Granollers, de categoria europea, és una oportunitat per fer visible el nostre projecte i que la gent s’hi enganxi i en gaudeixi.”

Itinerància

El format de la supercopa catalana ja va permetre veure el Granollers disputant la semifinal a Bordils tres anys seguits: 26-32 el 21 d’agost del 2014; 25-42 el 15 d’agost del 2015, i 23-32 el 26 d’agost del 2016. El Barça havia passat abans dos cops pel Blanc i Verd –23-43 i 23-50 el 2012 (1 de setembre) i el 2013 (15 d’agost)– i, després, el conjunt vallesà encara va passar dues vegades més per Sarrià de Ter, l’1 de setembre del 2017 (26-29) i el 18 d’agost del 2019, en què el partit es va resoldre amb un gol d’Àlex Márquez en el darrer instant de partit (17-18).

5
cops
ha jugat el Granollers la supercopa contra un equip de la demarcació. L’últim, 17-18 a Sarrià
Rebre el Granollers és una oportunitat per fer visible el nostre projecte i que la gent s’hi enganxi i en gaudeixi
Chovi
tècnic del ch banyoles

Tres equips gironins a primera estatal

El descens del Sarrià després de tres temporades a plata, l’any després que el Bordils baixés havent-hi estat vuit cursos, afegit a la primera permanència esportiva del Banyoles en l’àmbit estatal, fa que ara hi hagi tres equips de la demarcació a la primera estatal. El filial del Bordils hi va pujar el 2016 i va baixar el 2018, mentre que el conjunt banyolí hi va pujar per últim cop el 2019, la pandèmia va evitar el descens i la temporada passada va signar la permanència amb 26 punts i novè, just per sota de l’equip del Blanc i Verd (29). La lliga comença el 17 de setembre i el primer enfrontament entre dos dels tres clubs serà el segon cap de setmana d’octubre a Bordils amb el Sarrià com a visitant. El cap de setmana següent hi ha el Banyoles-Bordils, i el 19 de novembre hi ha el Sarrià-Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)