Ciclisme

Segon triomf d’etapa en la Vuelta per a Jay Vine

Jay Vine (Alpecin) és el guanyador de la vuitena etapa de la Vuelta, de 153 quilòmetres amb final al Colláu Fancuaya (1a categoria), a Yernes y Tameza, després de Colladona (2a), Mozqueta (2a), Santo Emiliano (3a) i Tenebreo (3a categoria). L’australià (1995) du dues victòries com a professional mentre Marc Soler era segon i Rein Taaramäe tercer, els dos a 43 segons, en una jornada en què Remco Evenepoel conserva el mallot de líder.

Peu parat

Alexey Lutsenko (Astana) és cada dia el primer en intentar escapar-se i, avui, Marc Soler (UAE), encapçalava un grup de vint unitats que pujant el primer port s’anaven atacant, amb Jay Vine (Alpecin) primer i el vilanoví segon a dalt. Baixant, Soler i l’australià, vencedors d’etapa aquesta setmana –dimecres i dijous–, agafaven distància sobre un grup de perseguidors que acabarien enllaçant amb la parella del davant, el millor dels quals a la general era Mikel Landa (Bahrain), a 6:33.

Muntanya

Thibaut Pinot, amb la col·laboració de Bruno Armirail i Sébastien Reichenbach (Groupama) enllaçava amb la fuga per engreixar-la a deu abans de la Mozqueta, que coronaven Vine, Pinot i Soler en les tres primeres posicions. Taaramäe substituïa Soler a Santo Emiliano (3a) amb el marge estabilitzat en els 4 minuts, mentre Lutsenko era tercer a Tenebreo, amb el corredor de l’Alpecin liderant la muntanya des de Colladona.

Regularitat

Mads Pedersen (Trek), en l’escapada, era el primer en l’esprint intermedi a 32 quilòmetres i superava Sam Bennett (Bora) en la classificació de la regularitat per 5 punts. El danès, campió del mon el 2019, es despenjava després amb la diferència a 20 km en 3:20.

Fancuaya

10,1 km al 8,5% de mitjana però amb rampes de fins el 19% son les característiques del darrer port del dia, quan Marc Soler tancava el grup de 8 escapats –hi faltava un Groupama– quan Julian Alaphilippe estirava el pilot fins a 6,6 , a 2:21 i amb Remco Evenepoel encara amb dos companys més castigant els favorits.

Landa era el següent en cedir després de Soler i Vine a 6 quilòmetres accelerava amb només Pinot i Taaramäe a roda, només durant uns quants metres. Soler es reenganxava a 5,5 i atrapava els dos perseguidors a 5. A menys de 2 es quedava sol perseguint l’australià a menys de mig minut, més al pas per la pancarta de l’últim quilòmetre.

Tao Geoghegan Hart (Ineos) es posava al davant del grup quan el líder de la general es quedava sol. Un estímul per a Eevenpoel, que s’enduia Mas, Roglic, Rodríguez a roda en un grup al qual Simon Yates hi acabaria entrant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)