Semifinals i al mundial 2023

Waterpolo. Europeu. La selecció espanyola supera Hongria, es planta a les semifinals a un triomf de les medalles pel cinquè cop seguit i s’assegura la presència a les pròximes competicions

Espanya 15 Hongria 11

ESPANYA:Ester (Ramos), Nogué, Espar (2), Ortiz (3), Pérez (1), Prats (1), Ruiz (2), Carrasco, Forca, Camús, Maica García (3), Leiton (3).HONGRIA:Magyari (Kiss), Szilagyi (2), Valyi (1), Gurisatti (1), Horvath (1), Pakes (2), Mate, Pereszteginagy, Leimeter (1), Mahieu, Farago i Garda (3).PARCIALS:4-1, 2-4 (6-5); 6-3 (12-8) i 3-3 (15-11).

5

semifinals

seguides a Europa

La selecció espanyola, actual campiona europea, va superar Hongria i disputarà la semifinal de l’Europeu de Split dimecres a les 19 h contra els Països Baixos, que es va passejar en els quarts de final contra França, que va humiliar 22-3. Amb aquest triomf Espanya s’assegura també el bitllet per al mundial del 2023 i la participació a l’europeu del 2023. És la cinquena vegada consecutiva que en un europeu es classifica per a les semifinals. Els quatre anteriors cops van assolir dos campionats i un bronze.

L’altra semifinal la disputaran Itàlia, que va eliminar Croàcia (16-8), i Grècia, que va eliminar Israel (14-4). Els Països Baixos són un rival més que temible perquè fins als quarts de final van superar Grècia (13-8) i també Hongria (13-4), però va repassar sense contemplacions Croàcia (22-6), Alemanya (29-3) i Romania (28-0). Als quarts de final d’ahir fins a deu jugadores diferents van marcar algun gol i van deixar palès el potencial neerlandès.

Les de Miki Oca van començar dominant el primer quart (4-1), però, tot i que semblava que el partit s’encarrilava amb solvència, Hongria va reaccionar amb un parcial de 2-4 abans del descans (6-5). Al tercer quart va tornar la calma amb Ortiz (3 gols), Leiton (3) i Espar (2) marcant la diferència en atac (12-8). Però les hongareses amb un gol de Leimeter van posar emoció només començar el darrer període (12-10). Però les aturades de la portera espanyola juntament amb un gol Maica Godoy ha acabat decidint.

Els Països Baixos són molt potents, en un moment dolç i amb jugadores fortes físicament i amb capacitat de marcar
Miki Oca
El rival a semifinals no ha perdut i són dures físicament i mentalment, però som les campiones
Anni Espar

Avui, els quarts masculins (19 h): Espanya-Grècia

Aquesta tarda (19 h, Teledeporte) és el torn dels nois, que no haurien de tenir problemes per superar la selecció grega, que a la primera fase va guanyar un partit i en va empatar dos. Els altres emparellaments són Hongria-Montenegro, Itàlia-França i Croàcia-Geòrgia.