La selecció espanyola femenina lluitarà pel títol europeu contra Grècia

Espanya, amb dotze catalanes, venç els Països Baixos per 7-10 i les gregues s’imposen a Itàlia per 12-9

La selecció espanyola femenina s’ha classificat brillantment per la final de l’europeu que s’està disputant a Split, Croàcia. Espanya lluitarà pel títol contra Grècia (demà 20.30 h). El combinat estatal, amb dotze jugadores catalanes, ha derrotat en la semifinal els Països Baixos per 7-10 (2-3, 1-2, 2-1 i 2-4) en un partit molt complert. Aquesta serà la quarta final a la que arriba Espanya, que buscarà revalidar el títol que va guanyar al 2020. El combinat grec ha derrotat per 12-9 Itàlia.

El combinat estatal s’ha avançat amb dos gols seguits de Maica Garcia i Elena Ruiz, i ha començat a manar davant un conjunt neerlandès que li costava superar la defensa d’Espanya i la portera Martina Terré. Bea Ortiz ha anotat l’1-3 de penal i s’ha arribat al final del primer quart amb un ajustat 2-3. En el tercer període Elena Ruiz ha marcat dos gols, el primer de penal (2-5), i la portera neerlandesa Laura Aarts ha mantingut al seu equip en el partit amb les seves aturades. Al descans s’ha arribat amb un 3-5.

Els Països Baixos han empatat en l’inici del tercer quart amb dos gols seguits de Brigitte Sleeking (5-5). El combinat estatal ha passat uns minuts complicats, però s’ha recuperat molt bé amb tres gols seguits, d’Elena Ruiz –el quart–, de Paula Leiton i de Pili Peña, que l’han tornat a situar amb la màxima diferència de 5-8 en els primers minuts del darrer quart. Les neerlandeses han continuat lluitant, però dos gols seguits d’Anni Espar i Bea Ortiz (6-10) han sentenciat el partit a falta de tres minuts pel final.