La selecció espanyola guanya el seu tercer títol europeu femení

S’imposa a Grècia en la final per 9-6 després d’anar per davant des de l’inici

La selecció espanyola femenina ha guanyat el seu tercer títol de campiona d’Europa en imposar-se en la final a Grècia per 9-6 (3-0, 1-3, 1-0 i 4-3) en l’europeu de Split (Croàcia). Espanya, amb dotze jugadores catalanes, ha anat per davant en el marcador des de l’inici, i ha sabut patir, sobretot quan el conjunt grec ha reaccionat i ha empatat (6-6) en el darrer quart. El combinat estatal ha revalidat el títol que va aconseguir fa dos anys a Budapest i el primer el va conquerir l’any 2014, també a Budapest.

La selecció estatal ha començat molt centrat, amb una bona defensa, i la portera Martina Terré fent aturades, fins i tot un penal, i aprofitant ocasions en atac. Amb gols d’Elena Ruiz, Nona Pérez i Anni Espar s’ha avançat amb un 3-0 al final del primer quart. Després de més de nou minuts de joc les gregues han marcat el primer gol, Paula Leitón ha respost, però Grècia ha millorat la seva defensa i ha arribat al descans amb un ajustat 4-3.

L’inici del tercer quart ha estat intens en defensa i Grècia ha disposat d’un penal per empatar, però Terré l’ha aturat, el segon. Tot seguit Espanya n’ha disposat de dos de consecutius i Elena Ruiz ha anotat el segon (5-3). En els darrers vuit minuts, malgrat el gol de Maica Garcia, el conjunt grec ha empatat (6-6) a quatre minuts del final. Les jugadores de Miki Oca han reaccionat d’una manera espectacular i els gols de Bea Ortíz, Maica Garcia i Anni Espar han assegurat la victòria i el títol.