Tercer títol europeu

Waterpolo. La selecció espanyola, amb dotze catalanes, va superar Grècia en una final que va dominar des de l’inici i en la qual va reaccionar molt bé quan es va complicar amb l’empat

Espanya 9 Grècia 6

ESPANYA:Terré, Nogué, Espar (2), Ortíz (1), Pérez (1), Prats, Ruiz (2), Peña, Forca, Camus, Garcia (2), Leitón (1) i Ester.GRÈCIA:Stamatopoulou, E. Plevritou (1), Chydirioti (2), Tricha, M. Plevritou (1), Xenaki (1), Ninou, Siouti (1), V. Plevritou, Giannopoulou, Myriokefalitaki i Sotireli.PARCIALS:3-0, 1-3, 1-0 i 4-3.ÀRBITRES:A. Ferrari (Itàlia) i N. Peris (Croàcia). Han mostrat targeta groga a l’entrenador Oca i han expulsat definitivament Nogué i Camus.

El tercer títol de campiones d’Europa de la selecció espanyola femenina va arribar d’una manera brillant després de superar en la final Grècia per 9-6 (3-0, 1-3, 1-0 i 4-3). El combinat estatal del seleccionador aragonès Miki Oca, amb dotze jugadores catalanes, va disputar una final molt completa, va dominar des de l’inici i quan el conjunt grec va reaccionar en el darrer quart i va empatar (6-6) va mostrar un poder de reacció impressionant que la va portar al títol. Espanya va revalidar el títol que va aconseguir fa dos anys a Budapest, i el primer el va conquerir l’any 2014, també a Budapest.

La selecció estatal va començar la final molt centrada, amb una bona defensa, i la portera Martina Terré feia aturades, fins i tot un penal. En atac va aprofitar les seves ocasions i amb gols d’Elena Ruiz, Nona Pérez i Anni Espar es va avançar amb un 3-0 al final del primer quart. Després de més de nou minuts de joc les gregues van marcar el primer gol en l’inici del segon quart. Paula Leitón va respondre, però Grècia va millorar la seva defensa, va estar més encertada en atac i es va arribar al descans amb un ajustat 4-3.

Els penals

L’inici del tercer període va ser molt intens per part de les dues defenses i Grècia va disposar d’un penal per empatar, però Martina Terré el va aturar, el segon. Tot seguit els àrbitres van xiular dos penals consecutius a favor d’Espanya i Elena Ruiz va marcar el segon (5-3). En els darrers vuit minuts, i malgrat el gol de Maica Garcia, el conjunt grec va estar molt inspirat en atac i va empatar (6-6) a quatre minuts del final. Les jugadores del seleccionador Miki Oca van reaccionar d’una manera espectacular i els gols de Bea Ortíz, Maica Garcia i Anni Espar van assegurar la victòria i el títol europeu.

LES PROTAGONISTES

Superfeliç, orgullosa d’aquest equip i del treball. Grècia ha jugat un gran partit
Maica Garcia
Partit molt intens, hem estat molt bé, sobretot en defensa. Fins i tot quan les coses s’han complicat hem confiat en la defensa
Anni Espar

Espanya busca el tercer lloc en nois (18 h)

La selecció espanyola masculina lluitarà per la medalla de bronze de l’europeu avui contra Itàlia (18 h). El combinat estatal es vol refer de l’ensopegada en la semifinal i buscar la seva tercera medalla consecutiva en un europeu, ja que en les dues darreres edicions va ser subcampiona.