Tennis

El gran Roger Federer anuncia la seva retirada

El suís Roger Federer, guanyador de 20 títols de gran eslam i considerat com el jugador més virtuós de la història del tennis ha anunciat avui que es retira als 41 anys i després d’haver passat per un període de lesions que l’han allunyat de les pistes en els últims mesos. Federer jugarà la setmana vinent la Laver Cup, torneig que ell mateix promou, i després penjarà la raqueta. Elegant tant en l’estètica tennística com en el tarannà, dins i fora de la pista, passa a la història com jugador superlatiu, un elegit.

“De tots els regals que m’ha donat el tennis els darrers anys, sens dubte, ha estat tota la gent que m’he trobat pel camí. Amics, rivals i fans que m’ha donat l’esport en aquesta vida. Avui vull compartir algunes notícies amb tots vosaltres”, diu el suís en un comunicat, en què prossegueix: “Com sabeu molts de vosaltres, en els darrers tres anys se m’han presentat molts reptes per lesions i cirurgies. He treballat de valent per tornar a la millor forma competitiva, però també conec les capacitats del meu cos i els meus límits i és el missatge que el meu cos m’ha donat. Tinc 41 anys. He jugat més de 1.500 partits en 24 anys. El tennis m’ha tractat més generosament del que mai no hauria somiat. I ara he de reconèixer quan és el moment d’acabar la meva carrera competitiva. La Laver Cup de la setmana que ve a Londres serà el meu últim esdeveniment ATP. Jugaré més tennis en el futur, per descomptat, però no serà a grans eslams ni al circuit ATP. Aquesta és una decisió agredolça, perquè trobaré a faltar tot el que el circuit m’ha donat”.

Les reaccions

“T’estimo Roger, gràcies per tot el que has fet pel tennis i per mi. El tennis no serà el mateix sense tu”, sentencia l’argentí Juan Martín del Potro, que li va guanyar la final de l’obert dels EUA el 2009 i que ja està retirat per culpa dels problemes físics. “Tant de bo aquest dia no hagués arribat mai”, afirma Rafa Nadal, rival i amic: “Ha estat un plaer i un privilegi compartir aquests anys amb tu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)