Hípica

Catorze països es jugaran el títol mundial de salts al RC Polo Barcelona

Es disputarà des de demà i fins diumenge

La 110 edició del concurs de salts internacional CSIO Barcelona acollirà per novena vegada consecutiva la final mundial de la copa de Nacions Longines FEI Jumping, que és l’esdeveniment hípic més important del calendari, en el qual durant quatre jornades competiran catorze països diferents. La pista olímpica del Reial Club de Polo Barcelona serà l’escenari de la competició, que es disputarà des de demà dijous 29 de setembre fins al diumenge 2 d’octubre.

La competició s’ha presentat avui a les instal·lacions del RC Polo, i el president del CSIO Barcelona Santiago Mercè ha explicat que en aquesta edició es torna al format de quatre dies de competició. Així, la competició torna a la normalitat després d’haver-se suspès el 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus i d’haver-se celebrat en format reduït el 2021.

En la final mundial per equips hi participaran els millors catorze països del moment, entre els quals hi haurà Espanya com a país amfitrió. L’acompanyaran Alemanya, l’Argentina, Bèlgica, el Brasil, Canadà, França, la Gran Bretanya, Irlanda, Mèxic, Noruega, Suècia, Suïssa i els Països Baixos, vencedors de l’última edició. “Hi haurà en joc una plaça olímpica per als Jocs de París 2024 en el CSIO. Se l’emportarà el primer equip classificat dels que encara no han aconseguit la plaça” ha recordat Santiago Mercè.

En les set proves individuals que també se celebraran hi haurà genets i amazones procedents de Colòmbia, Croàcia, Dinamarca, Equador, Polònia i Portugal. En total, hi participaran més de 100 genets i amazones amb 180 cavalls, que competiran per un premi de 2 milions d’euros. “Són números impactants” ha manifestat Curro Espinós, el president del Real Club de Polo de Barcelona, i ha afegit: “Avui tornem a demostrar que juntament amb Barcelona fem coses grans i aconseguim que la ciutat segueixi endavant des del punt de vista esportiu. El club s’obre a la ciutat i el temps ens acompanyarà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)